— woensdag 7 augustus 2013, 09:07

Betaaltelevisie RTL in september

RTL Nederland mengt zich in de strijd om betaaltelevisie. Het bedrijf heeft de digitale tak van Videoland gekocht en wil binnen een paar maanden abonnementen gaan aanbieden waarbij mensen thuis onbeperkt films en series kunnen kijken. Dat meldt RTL. RTL verwerft 65 procent van de aandelen The Entertainment Group (TEG). Het filmverhuurbedrijf moet RTL een concurrerende positie bieden op de markt van de zogeheten on-demand video. RTL noemt video-on-demand een markt die enorm groeit. Binnenkort begint het Amerikaanse Netflix in Nederland een dienst waarbij abonnees voor 7,99 euro onbeperkt kunnen kijken. De lancering van een eigen on-demanddienst was door RTL al in juni aangekondigd. De bedoeling is dat de vernieuwde on demand-videodienst met de RTL-content in september beschikbaar komt via Videoland.com. De abonnementsvorm volgt dit najaar.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.