website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Best gelezen op Reporters Online: juni

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 7 juli 2017, 10:45

Flickr CC BY-SA 2.0 / Hamed Saber

Flickr CC BY-SA 2.0 / Hamed Saber

Nieuws

Reporters Online stelt freelance journalisten in staat zelf hun stukken te verkopen op hun eigen site en in Blendle. Dit zijn de best verkochte stukken van juni.

1. Ex-leerling Leonoor – de ‘breatharian’ uit Lombok – vertelt: ze is stapelgek – Vivienne Groenewoud
Een Utrechtse vrouw die leefde van licht overleed in juni. Daarna kwam de woongroep waarin ze leefde veelvuldig onder de aandacht. Vivienne Groenewoud interviewde een oud-leerling van Leonoor, een van de bewoners van de woongroep en zus van de overledene. “De wil van Leonoor is wet.”

2. Daan en Alan voor de grap vermoord – Hendrik-Jan Korterink
Nadat de 22-jarige Daan de Blok en zijn 31-jarige kameraad Alan Roos op 14 mei 2000 dood gevonden worden in een parkeergarage heerst de vraag: waarom? Het schokkende antwoord: ‘voor de grap’. Een reconstructie.

3. Beste premier hier een noodkreet vanuit de zzp – Alain Verheij
Een open brief aan de premier over de regeldruk, de administratieve last en onbetaalde facturen waar zelfstandigen zonder personeel mee te maken krijgen.

4. Doodbloeden in eenzaamheid – Chris Klomp
De reconstructie van de dood van de 88-jarige Evert lijkt in eerste instantie op een gruwelijk moordverhaal, maar is eigenlijk een noodkreet over de eenzaamheid en last van ouderen.

5. Bevallingstrauma voor papa – Annemiek Verbeek
De horrorbevalling van zijn tweede kind had een enorme impact op de 38-jarige Nils. “Ik was letterlijk in de hoek geduwd en stond aan de grond genageld. Niemand die mij wat vertelde of uitleg gaf. Alle scenario’s schoten door mijn hoofd: Gaat mijn vrouw dood? Leeft mijn kind nog wel?”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.