onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 6 mei 2016, 18:30 | 0 reacties, praat mee

Beschieting bij rechtszaak tegen Turkse journalisten

Can Erok, Cumhuriyet / EPA

UPDATE Can Dündar, hoofdredacteur van de Turkse krant Cumhuriyet, is beschoten toen hij na een zitting tegen hem en een collega uit de rechtbank in Istanbul stapte. Dat meldt de Turkse krant Hurriyet. Hij is ongedeerd gebleven.

Dündar staat samen met verslaggever Erdem Gül terecht. Ze werden vorig jaar opgepakt na onthullingen over wapenleveranties waar de geheime dienst betrokken bij zou zijn. Ze worden nu onder andere beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie, spionage en het lekken van staatsgeheimen. 

Een man stapte op Dündar af toen hij met journalisten sprak en schoot twee maal op zijn benen. Hij zei daarbij dat de hoofdredacteur een verrader was. Dündar bleef ongedeerd, maar NTV reporter Yağız Şenkal raakte gewond aan zijn been. De dader, Murat Şahin is een bekende van de politie, hij is opgepakt. Meer bij Cumhuriyet

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.