— maandag 10 november 2014, 14:09

‘Berichtgeving RT niet onafhankelijk’

Nieuwszender Russia Today (RT), dat zich goed gefinancierd richt op het Engelse taalgebied, is in aanvaring gekomen met de Britse toezichthouder voor de media, Ofcom. De pro-Russische zender heeft gekleurd bericht over de crisis in Oekraïne, stelt Ofcom. De toezichthouder beseft dat RT begrip wil kweken voor het Russische standpunt in het conflict. Nieuws over "grote controversiële politieke ontwikkelingen" moet echter een onafhankelijke toon aanslaan, aldus de Britse mediaregels. RT is daarin tekortgeschoten, vindt Ofcom. RT was al vaker gewaarschuwd over het gebrek aan redactionele onafhankelijkheid in de berichtgeving, meldt The Guardian. De zender kan een boete verwachten of in het uiterste geval de uitzendlicentie verliezen. . RT-hoofdredacteur Margarita Simonyan zegt de terechtwijzing van Ofcom te accepteren, maar merkte op dat de zender verwacht "dat Ofcom de uitspraak van vandaag ook toepast op andere zenders die berichten over overheden, ongeacht hun politieke voorkeur."

Bekijk meer van

Russia Today actualiteiten

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.