— dinsdag 28 oktober 2014, 14:06

Russia Today komt met Britse editie

De Russische internationale nieuwszender Russia Today (RT) gaat vijf uur programma's maken specifiek voor Brits publiek. Deze uitzendingen komen uit Londen en zijn bedoeld om "de implicaties van ontwikkelingen in het wereldnieuws voor Brits publiek te duiden." RT-hoofdredacteur zegt in The Guardian dat RT als doel heeft nieuwe inzichten te brengen en de kant van een verhaal te belichten die je op andere zenders nooit ziet. Het door de staat gefinancierde RT - waarvan recent het budget met 41 procent werd opgeschroefd- wordt alom gezien als een propagandazender voor Russische belangen. Na de annexatie van de Krim en het neerhalen van vlucht MH17 in Oekraïne stapten nieuwslezers op vanwege wat zij bewuste verspreiding van desinformatie noemden.

Bekijk meer van

Russia Today MH17 actualiteiten

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.