— vrijdag 22 september 2017, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Belgische journalist gearresteerd in Congo

CC BY-SA 2.0 / US Air Force

Een journalist en documentairemaker uit België is dinsdag op de internationale luchthaven van de Congolese hoofdstad Kinshasa gearresteerd voor 'activiteiten die niet stroken met zijn status van buitenlander'. Na zijn arrestatie werd journalist het land uitgezet. Dat meldt Nieuwsblad op basis van berichten van persbureau AFP.

De 31-jarige Quentin Noirfalisse was naar Kinshasa afgereisd om een documentaire aan de man te brengen. In de documentaire volgt de journalist een Congolese straatartiest die zichzelf tot minister van Vuilnisbakken heeft uitgeroepen. De straatartiest maakt politieke portretten met behulp van afval dat hij vindt in de Congolese hoofdstad en gaat in de documentaire onder andere in op corruptie in zijn land.

Noirfalisse is volgens berichten van AFP donderdag op het vliegtuig naar Brussel gezet. Een woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken in België bevestigde de arrestatie tegenover Nieuwsblad.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.