— dinsdag 13 september 2016, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Belastingdienst keurt NVJ modelovereenkomst goed

© Koen Suyk / ANP

De Belastingdienst heeft de modelovereenkomst voor zzp'ers van beroepsvereniging NVJ goedgekeurd, laat de NVJ weten. De modelovereenkomst verduidelijkt de relatie tussen zelfstandige en klant en moet schijnzelfstandigheid uitsluiten.

De NVJ Modelovereenkomst Algemeen ‘Geen Werkgeversgezag’, leidt niet tot een dienstbetrekking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en zal volgens de Belastingdienst niet leiden tot de verplichting loonheffingen af te dragen of te voldoen. De modelovereenkomst wordt over enkele weken op de website van de Belastingdienst gepubliceerd. De modelovereenkomst bevat een uitgebreide auteursrechtlicentie die zelfstandige (foto)journalisten zelf kunnen invullen afhankelijk van het soort opdracht.

De modelovereenkomst ‘Freelance auteurs en redactiemedewerkers algemeen’ van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) is inmiddels ook goedgekeurd en terug te vinden op de site van de Belastingdienst.

 

Bekijk meer van

NVJ Belastingdienst

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.