basis naar compleet

— dinsdag 13 september 2016, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Belastingdienst keurt NVJ modelovereenkomst goed

© Koen Suyk / ANP

De Belastingdienst heeft de modelovereenkomst voor zzp'ers van beroepsvereniging NVJ goedgekeurd, laat de NVJ weten. De modelovereenkomst verduidelijkt de relatie tussen zelfstandige en klant en moet schijnzelfstandigheid uitsluiten. Laatste wijziging: 13 september 2016, 11:28

De NVJ Modelovereenkomst Algemeen ‘Geen Werkgeversgezag’, leidt niet tot een dienstbetrekking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en zal volgens de Belastingdienst niet leiden tot de verplichting loonheffingen af te dragen of te voldoen. De modelovereenkomst wordt over enkele weken op de website van de Belastingdienst gepubliceerd. De modelovereenkomst bevat een uitgebreide auteursrechtlicentie die zelfstandige (foto)journalisten zelf kunnen invullen afhankelijk van het soort opdracht.

De modelovereenkomst ‘Freelance auteurs en redactiemedewerkers algemeen’ van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) is inmiddels ook goedgekeurd en terug te vinden op de site van de Belastingdienst.

 

Bekijk meer van

NVJ Belastingdienst

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.