Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 11 augustus 2016, 09:35 | 0 reacties, praat mee

Behandeling rechtszaken Ebru Umar in september

ANP

De rechtszaak tegen columniste Ebru Umar vanwege belediging van onder meer de Turkse president Erdogan dient op 6 september aanstaande in Turkije. Umar zal daar niet bij aanwezig zijn; ze laat zich vertegenwoordigen door haar advocaat. Op 22 september moet Umar zich melden voor Twitter-berichten die beledigend zouden zijn. Laatste wijziging: 11 augustus 2016, 09:37

Naast belediging van Erdogan zou Umar ook de nagedachtenis van Atatürk - de grondlegger van het moderne Turkije - en de profeet Mohammed hebben beledigd, aldus de aanklacht. Umar schreef indertijd kritisch over Erdogan en Atatürk en schreef in 2011 een tweet waarin ze Mohammed een homo noemde. Umar ontkent dat het gaat om de profeet.

Umar noemt de reeks aanklachten zonde van de tijd. “Onzinniger tijdsbesteding kan ik me niet voorstellen”, noteerde het ANP. Er zijn verder tien klachten ingediend tegen de columniste, onder meer over de term NSB’ers voor klikkende Turkse Nederlanders die aan de leiband van het Turkse regering lopen.

Zelf afreizen naar Turkije om de rechtszaken bij te wonen is Umar afgeraden. Ze loopt dan het risico opnieuw het land niet te mogen verlaten.

Bekijk meer van

Turkije Ebru Umar

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.