— dinsdag 18 maart 2008, 09:01

Beelden scholierenrellen niet naar justitie

Omroep Zeeland hoeft de beelden van de scholierenrellen in Middelburg niet voor onderzoek af te staan aan justitie. Dat heeft de rechtbank in Middelburg beslist. Op de beelden was te zien hoe agenten insloegen op demonstrerende leerlingen. Volgens de rechter zijn de gepleegde feiten niet ernstig genoeg om de beelden in beslag te nemen. Ook is de rechter van mening dat justitie meer gebruik had kunnen maken van alternatieven. Zo is bijvoorbeeld beeldmateriaal van de scholierenrellen ook te vinden op de videowebsite YouTube. De NVJ is tevreden: 'De rechter maakt duidelijk dat de journalistiek geen verlengstuk is van Justitie. Die moet eerst alle andere wegen proberen voordat bronmateriaal van journalisten gevraagd kan worden', aldus secretaris Thomas Bruning. Bron: NVJ/ Omroep Zeeland/ Meer bij Rechtspaak.nl (Zaak BC6977)

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.