— zaterdag 2 mei 2015, 08:56 | 0 reacties, praat mee

Bedreigde Westergaard in De Balie

De Deense cartoonist Kurt Westergaard is vanavond in De Balie tijdens het Festival van het Vrije Woord. In verband met veiligheidsmaatregelen is zijn komst pas vandaag aangekondigd. Mensen met een kaartje voor de thema-avond worden vandaag op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van Westergaard. Ze kunnen hun geld terugkrijgen als ze niet aanwezig willen of durven te zijn vanwege de komst van de bedreigde cartoonist. Laatste wijziging: 4 mei 2015, 13:55

Westergaard (80) maakte in 2005 een prent van de profeet Mohammed met een bom in zijn tulband. Hierop braken rellen uit in de Arabische wereld; met name Deense ambassades waren het doelwit. In 2010 overleefde Westergaard een aanslag, toen een man met een bijl zijn huis wist binnen te komen. Sindsdien wordt hij permanent bewaakt.

Volgens Westergaard zijn journalisten voorzichtiger geworden sinds de recente aanslagen. ‘Journalisten, maar ook schrijvers en kunstenaars passen zelfcensuur toe. Ze maken veilige keuzes,’ zegt de cartoonist vandaag in een interview met Villamedia.

Meer bij Het Paroool

Bekijk meer van

Recht Kurt Westergaard

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.