Onderzoek pr-monitor perslijst

— vrijdag 12 februari 2021, 08:24 | 0 reacties, praat mee

BBC World News verboden in China

© PXHere

De Chinese regering heeft BBC World News in haar eigen land uit de lucht gehaald. China vindt dat de BBC niet onpartijdig en waarheidsgetrouw bericht en stelde eerder al dat de zender nepnieuws over de coronapandemie verspreidt.

Dat melden diverse Chinese media, aldus NU.nl. Het verbieden van BBC World News is een reactie op een Brits besluit waarin CGTN, de internationale dochter van de Chinese staatszender, werd verboden nog langer uit te zenden in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de Britten werd CGTN verboden omdat de omroep tegen de in Groot-Brittannië geldende regels in werd gecontroleerd door de Communistische Partij van China. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken is het verbod om politieke redenen afgekondigd.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab, noemt het Chinese tegenhouden van uitzendingen van BBC World News een beknotting van de persvrijheid. De BBC zegt teleurgesteld te zijn in het besluit van China.

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.