Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 12 februari 2021, 08:24 | 0 reacties, praat mee

BBC World News verboden in China

© PXHere

De Chinese regering heeft BBC World News in haar eigen land uit de lucht gehaald. China vindt dat de BBC niet onpartijdig en waarheidsgetrouw bericht en stelde eerder al dat de zender nepnieuws over de coronapandemie verspreidt. Laatste wijziging: 12 februari 2021, 08:25

Dat melden diverse Chinese media, aldus NU.nl. Het verbieden van BBC World News is een reactie op een Brits besluit waarin CGTN, de internationale dochter van de Chinese staatszender, werd verboden nog langer uit te zenden in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de Britten werd CGTN verboden omdat de omroep tegen de in Groot-Brittannië geldende regels in werd gecontroleerd door de Communistische Partij van China. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken is het verbod om politieke redenen afgekondigd.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab, noemt het Chinese tegenhouden van uitzendingen van BBC World News een beknotting van de persvrijheid. De BBC zegt teleurgesteld te zijn in het besluit van China.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.