mgm nvj maart

— woensdag 18 mei 2016, 09:40 | 0 reacties, praat mee

BBC gaat receptenarchief toch redden

BBC gaat receptenarchief toch redden
BBC

De BBC kondigde gisteren aan om receptensites die het in het kader van diverse kookprogramma's online heeft staan, te schrappen. De bezuinigingsplannen lokten boze reacties reacties uit een vlug opgestarte petitie werd 159.000 keer ondertekend. De BBC gaat de recepten na alle ophef toch redden. Laatste wijziging: 19 mei 2016, 14:09

Op de reguliere BBC-site zullen de recepten wel degelijk verdwijnen, maar in plaats van een kille verwijdering gaat de BBC ‘zo veel als mogelijk’ de recepten verhuizen naar BBC Good Food, een site van de commerciële tak BBC Worldwide. BBC Good Food liet gisteren al weten dat hun bestaande recepten niet door de plannen werden getroffen:

Er komen nu dus meer recepten bij. Hoewel de gedachte achter de bezuiniging was dat de BBC als publieke instelling geen recepten hoeft te publiceren, waren er ook geluiden dat voorlichting over goed en gezond eten wel degelijk een publieke belang dient.

Net als in Nederland woedt in Engeland de discussie in hoeverre een met publiek geld gefinancierde omroep in het vaarwater van commerciële partijen mag zitten. Het kabinet Cameron heeft de duimschroeven bij de BBC de laatste jaren al stevig aangedraaid, vooral via het loslaten van indexering van het kijk- en luistergeld. Het structurele gat dat zo is ontstaan heeft de BBC al gebracht tot fikse bezuinigingen.

Bekijk meer van

BBC

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.