data als kans

— vrijdag 27 mei 2022, 08:28 | 1 reactie, praat mee

BBC gaat digital first werken; uiteindelijk duizend werknemers minder

© Nicholas T. Ansell

De BBC heeft een plan ontwikkeld waarmee de omroeporganisatie digital first moet gaan werken. Als onderdeel van het plan gaan een aantal kleinere lineaire tv-kanalen, waaronder BBC Four en CBBC, de komende jaren verdwijnen. Daarmee gaat ook een aanzienlijke hoeveelheid banen verdwijnen. Laatste wijziging: 27 mei 2022, 13:48

Dat stelt BBC-topman Tim Davie in een gesprek met werknemers. Dat meldt de BBC zelf. Het digital first werken moet de omroeporganisatie efficiënter maken en als drijfveer dienen voor het zoeken van nieuwe commerciële investeringen.

De veranderingen worden stapsgewijs doorgevoerd. In de eerste fase wil de BBC 300 miljoen Britse pond investeren. Dat geld wordt onder andere gebruikt voor nieuwe programmering voor BBC’s gratis streamingdienst iPlayer, video en digitaal nieuws. Van die 300 miljoen wordt 50 miljoen pond gestoken in productontwikkeling.

De BBC verwacht dat er aan het eind van de omkat naar digital first, in totaal 1000 mensen minder bij de publieke omroep werken. Gedetailleerde plannen moeten nog bekend worden gemaakt. Davie: “Dit is onze kans om een digitale BBC te bouwen.”

Bekijk meer van

BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Alexander Reijersen, 30 mei 2022, 14:35

50 miljoen pond voor productontwikkeling.. een jaloersmakend budget :)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.