website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Autoriteiten Venezuela arresteren meerdere journalisten

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 1 februari 2019, 08:46

CC BY-SA 4.0 / Voice of America

CC BY-SA 4.0 / Voice of America

Nieuws De Venezolaanse autoriteiten hebben woensdag een Colombiaanse fotograaf en drie journalisten van het Spaanse persbureau EFE gearresteerd. Dinsdag lieten de autoriteiten ook al vier journalisten oppakken. Zij waren afkomstig uit Frankrijk en Chili. De journalisten waren allen in Venezuela om verslag te doen van de protesten tegen president Nicolás Maduro van het in een crisis verkerende Zuid-Amerikaanse land.

De gearresteerde Spaanse journalisten waren eerder deze maand vanuit Colombia naar de Venezolaanse hoofdstad Caracas gereisd. Waarom ze zijn gearresteerd is niet duidelijk. De Spaanse regering heeft de arrestaties veroordeeld en de autoriteiten in Venezuela opgeroepen de journalisten vrij te laten.

De twee Franse journalisten die dinsdag werden gearresteerd werken voor het tv-programma Quotidien. Zij werden opgepakt terwijl ze buiten bij het presidentiële paleis aan hete filmen waren. De twee Chileense journalisten werden dinsdag ook opgepakt tijdens het filmen. Na veertien uur vastgezeten te hebben zijn ze het land uitgezet.

Venezuela verkeert al langer in een economische en politieke crisis. De situatie verergerde vorige week toen oppositieleider Juan Guaidó zichzelf uitriep tot interim-president. Inmiddels wordt hij door talloze landen, waaronder Nederland, erkent als nieuwe leider van het land. Een aantal andere landen, waaronder Rusland, China, Mexico en Turkije, steunt Maduro. Ook het Venezolaanse leger staat achter Maduro. De Europese Unie wil dat Maduro nog deze week nieuwe verkiezingen uitschrijft. Iets wat hij weigert.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.