persveilig seminar

— vrijdag 1 februari 2019, 08:46 | 0 reacties, praat mee

Autoriteiten Venezuela arresteren meerdere journalisten

CC BY-SA 4.0 / Voice of America

De Venezolaanse autoriteiten hebben woensdag een Colombiaanse fotograaf en drie journalisten van het Spaanse persbureau EFE gearresteerd. Dinsdag lieten de autoriteiten ook al vier journalisten oppakken. Zij waren afkomstig uit Frankrijk en Chili. De journalisten waren allen in Venezuela om verslag te doen van de protesten tegen president Nicolás Maduro van het in een crisis verkerende Zuid-Amerikaanse land. Laatste wijziging: 1 februari 2019, 09:33

De gearresteerde Spaanse journalisten waren eerder deze maand vanuit Colombia naar de Venezolaanse hoofdstad Caracas gereisd. Waarom ze zijn gearresteerd is niet duidelijk. De Spaanse regering heeft de arrestaties veroordeeld en de autoriteiten in Venezuela opgeroepen de journalisten vrij te laten.

De twee Franse journalisten die dinsdag werden gearresteerd werken voor het tv-programma Quotidien. Zij werden opgepakt terwijl ze buiten bij het presidentiële paleis aan hete filmen waren. De twee Chileense journalisten werden dinsdag ook opgepakt tijdens het filmen. Na veertien uur vastgezeten te hebben zijn ze het land uitgezet.

Venezuela verkeert al langer in een economische en politieke crisis. De situatie verergerde vorige week toen oppositieleider Juan Guaidó zichzelf uitriep tot interim-president. Inmiddels wordt hij door talloze landen, waaronder Nederland, erkent als nieuwe leider van het land. Een aantal andere landen, waaronder Rusland, China, Mexico en Turkije, steunt Maduro. Ook het Venezolaanse leger staat achter Maduro. De Europese Unie wil dat Maduro nog deze week nieuwe verkiezingen uitschrijft. Iets wat hij weigert.

Bekijk meer van

Venezuela

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.