Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 1 februari 2019, 08:46 | 0 reacties, praat mee

Autoriteiten Venezuela arresteren meerdere journalisten

CC BY-SA 4.0 / Voice of America

De Venezolaanse autoriteiten hebben woensdag een Colombiaanse fotograaf en drie journalisten van het Spaanse persbureau EFE gearresteerd. Dinsdag lieten de autoriteiten ook al vier journalisten oppakken. Zij waren afkomstig uit Frankrijk en Chili. De journalisten waren allen in Venezuela om verslag te doen van de protesten tegen president Nicolás Maduro van het in een crisis verkerende Zuid-Amerikaanse land.

De gearresteerde Spaanse journalisten waren eerder deze maand vanuit Colombia naar de Venezolaanse hoofdstad Caracas gereisd. Waarom ze zijn gearresteerd is niet duidelijk. De Spaanse regering heeft de arrestaties veroordeeld en de autoriteiten in Venezuela opgeroepen de journalisten vrij te laten.

De twee Franse journalisten die dinsdag werden gearresteerd werken voor het tv-programma Quotidien. Zij werden opgepakt terwijl ze buiten bij het presidentiële paleis aan hete filmen waren. De twee Chileense journalisten werden dinsdag ook opgepakt tijdens het filmen. Na veertien uur vastgezeten te hebben zijn ze het land uitgezet.

Venezuela verkeert al langer in een economische en politieke crisis. De situatie verergerde vorige week toen oppositieleider Juan Guaidó zichzelf uitriep tot interim-president. Inmiddels wordt hij door talloze landen, waaronder Nederland, erkent als nieuwe leider van het land. Een aantal andere landen, waaronder Rusland, China, Mexico en Turkije, steunt Maduro. Ook het Venezolaanse leger staat achter Maduro. De Europese Unie wil dat Maduro nog deze week nieuwe verkiezingen uitschrijft. Iets wat hij weigert.

Bekijk meer van

Venezuela

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.