banner festival 23

— woensdag 20 maart 2019, 14:28 | 0 reacties, praat mee

Freelancer Billy Six vrij na maanden in Venezolaanse gevangenis

Billy Six (tweede van rechts) gaf direct na thuiskomst in Duitsland een persconferentie | Clemens Bilan / EPA

De Duitse freelance journalist Billy Six is na vier maanden gevangenis vrijgelaten door de Venezolaanse autoriteiten. Six werd december vorig jaar opgepakt door de Venezolaanse militaire inlichtingendienst SEBIN. Laatste wijziging: 20 maart 2019, 14:29

Six zou zich volgens SEBIN hebben schuldig gemaakt aan het binnendringen van ‘veiligheidszones’ en spionage. De journalist maakte binnen Venezuela meerdere documentaires over de economische crisis en sociale onrust die daarvan het gevolg in. Hij zou al eind november al zijn gearresteerd.

Persvrijheidsorganisatie CPJ, die zijn vrijlating meldt op basis van berichten in lokale media, tekende vorig jaar protest aan tegen de arrestatie en het feit dat Six voor een militaire rechtbank werd gebracht. “Journalisten en en andere burgers horen niet thuis in een militaire rechtbank”, aldus CPJ.

De afgelopen weken treden de Venezolaanse autoriteiten hard op tegen kritische journalisten in het land. Begin deze maand werd radiojournalist Luis Carlos Díaz enige tijd opgepakt. Een Amerikaanse journalist werd opgepakt en gedeporteerd. Vorige week werd de Poolse journalist Tomasz Surdel door veiligheidsagenten tegengehouden en in elkaar geslagen.

Six is inmiddels weer terug in Duitsland.

Bekijk meer van

Venezuela Billy Six

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.