— vrijdag 5 juni 2020, 11:50 | 0 reacties, praat mee

Australische ANP gered

Steun voor AAP van journalisten, fotografen en medewerkers van de Sydney Morning Herald en Australian Financial Review - © Joel Carret / EPA

26 juni zou het doek vallen voor de Australian Associated Press (AAP), maar een groep investeerders onder leiding van de voormalige CEO van News Corp, Peter Tonagh, koopt het persbureau. Tot 95 van de 180 banen kunnen gered worden.

In maart kwam het bericht dat het Australische ANP niet meer ‘levensvatbaar’ was, nadat twee grote cliënten hun contract opzegden.

De CEO van AAP, Bruce Davidson, vertelde het personeel vrijdagmiddag dat hij “zeer verheugd was om aan te kondigen dat de AAP Newswire naar verwachting wordt verkocht aan een consortium van impactinvesteerders en filantropen.”

Tony Gillies, hoofdredacteur van de AAP, is blij.

Het nieuwe AAP zal zicht richten op breaking nieuws, rechtbanken en justitie, staats- en federale politiek en sport. Meer bij The Guardian

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.