mgm nvj maart

— woensdag 17 juni 2009, 13:15 | 3 reacties, praat mee

‘AT5 mogelijk samen met RTV N-H’

De lokale zender AT5 kampt nog altijd met financiële problemen. De nood is inmiddels zo hoog dat er zelfs wordt gesproken over samengaan met RTV Noord-Holland of een commerciële partij. Eind vorig jaar werd al duidelijk dat de economische crisis zijn weerslag heeft op de advertentie-inkomsten van AT5. Freelancers werden ontslagen en de gemeente hielp de zender de laatste twee maanden van 2008 te overbruggen. De lokale zender jaarlijks krijgt een subsidie van 1,8 miljoen euro. Daarboven krijgt de zender tot 2013 nog 1,3 miljoen euro uit de opbrengst van de kabelexploitatie. AT5 had de ambitie juist minder afhankelijk te worden van gemeentelijke subsidie. Dat gaat niet lukken, stelt directeur en hoofdredacteur John de Zwart. Het doel was de 1,3 miljoen euro die wegvalt zelf te verdienen. AT5 zelf, maar ook een commissie Lokale Media, onderzoeken nu toekomstscenario's voor de zender. Meer bij Het Parool Laatste wijziging: 18 juni 2009, 11:57

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

BoBo, 18 juni 2009, 14:25

RTVNH is veel leuker. Buiten de Jordaan komen de camera’s van AT5 niet, tenzij er brand is of andere trammelant. Het is een luie bende. Redacteuren verdienen geen moer, presentatoren hopen op auto-cue lees carriere bij de NOS.

Jesua, 18 juni 2009, 20:12

In heel Amsterdam wonen meer mensen dan in menige provincie (Flevoland, Drenthe, enzomeer). Het blijft bizar dat al die regionalen miljoenen krijgen van het Rijk, en AT5 elk jaar op omvallen staat omdat alleen de gemeente Amsterdam een fooi wil geven.

Bovendien kijken minder mensen naar de provincialen, bereiken ze minder doelgroepen en maken ze - uitzonderingen daargelaten - amateuristische programma’s.

Olivier, 19 juni 2009, 08:40

@Olivier. Ik denk dat het toch wel wat al te gemakkelijk is om maar te vinden dat AT5 gewoon de hand kan ophouden. Als je zoveel mensen bereikt, moeten er toch ook adverteerders zijn te vinden? En als alleen de Grachtengordel kijkt en daardoor adverteerders niet willen, is het misschien tijd de programmering een beetje aan te passen. Wellicht zit hem daar de kneep…. Want waarom slagen andere lokale media-initiatieven wel zonder subsidie-infuus? Overigens zie ik de regionalen vooral als speeltjes van de provincie. Er is in Noord-Holland weinig mis mee, maar ik denk bijna nooit: Ik moet kijken…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.