— dinsdag 3 augustus 2021, 15:19 | 0 reacties, praat mee

Associated Press benoemt Daisy Veerasingham tot nieuwe directeur

Daisy Veerasingham | AP Corporate Communication

Persbureau Associated Press (AP) benoemt met ingang van volgend jaar Daisy Veerasingham tot nieuwe directeur. Ze volgt Gary Pruitt op, die met pensioen gaat. De Britse Veerasingham (51) is de eerste vrouw én niet-Amerikaan die het persbureau leidt sinds het 175 jaar geleden werd opgericht.

Veerasingham werkt al 17 jaar voor het persbureau en was als adjunct-directeur onder meer verantwoordelijk voor internationale klantengroei, omzetstijging en het ontwikkelen van nieuwe zakelijke modellen, onder meer op het gebied van (digitale) video-distributie.

In een persbericht over de benoeming zegt Veerasingham niet te kunnen wachten om het roer over te nemen “van deze alom gerespecteerde nieuwsorganisatie en om te werken met collega’s die elke dag buitengewoon werk afleveren”.

Veerasingham stelt dat het belang van een onafhankelijke, feitengedreven nieuwsorganisatie niet overschat kan worden. Ze begon in 2004 bij AP Television News in Londen, waar ze al snel overstapte naar een salesfunctie voor wereldwijde verkoop van AP-producties.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.