— donderdag 23 september 2010, 12:01 | 2 reacties, praat mee

Asscher twittert: behoud stadschroniqueur

‘Frenk der Nederlanden moet stoppen met zn prachtcolumn. "Opfrissen". Zonde! Actie! Wie sluit zich aan bij #Frenkmoetblijven.’ Dat twitterde Wethouder Lodewijk Asscher omdat hij vindt dat Frenk der Nederlanden, sinds 2004 stadschroniqueur voor Het Parool, niet vervangen mag worden. De krant kreeg tot nu toe 200 reacties van lezers die protesteren. ‘Hartverwarmend’ vindt Der Nederlanden, die nog ‘stille hoop’ koestert dat hoofdredacteur Barabara van Beukering, net als bij cartoonist Joep Bertrams, terugkomt op haar besluit.

Van Beukering stelt in haar krant dat het ‘na zoveel jaar tijd is iemand anders een kans op zo’n prominente plek’ te geven. ‘Een zwak argument’, vindt Der Nederlanden. Want tegelijkertijd zegt ze de kwaliteit van de columns hoog te vinden. Maar ja, ik ben in dienst van Het Parool. Dus ik heb weinig keus.’
Hij zegt ‘stille hoop’ te hebben dat Van Beukering terugkomt op haar besluit. ‘Maar de kans is klein. Ze zal waarschijnlijk niet nog een keer zwichten.’

Der Nederlanden heeft nog 21 stukjes te gaan. Wat hij daarna gaat doen weet hij nog niet. ‘Ik ben in gesprek met de sportredactie, die iemand zoeken om portretten van sporters te maken. Hoewel ik mezelf nooit op die plek had gezien, lijkt het me eigenlijk steeds leuker.’

Bekijk meer van

Praat mee

2 reacties

ad zonneveld, 24 september 2010, 14:26

Meisjes en jongens met een goed pennetje zullen van zeer goeden huize moeten komen om Frenk te evenaren laat staan te overtreffen. Laat Barbara de journalistieke jeugd kansen geven, maar Frenk doen waar hij zo goed in is!!!

Bernadette de Wit, 27 september 2010, 09:47

Ik snap het ook niet. Dit wás toch al het ideale zijlijnbaantje voor iemand die niet geschikt was als chef? En Frenks rubriek past perfect in het beleid van glossymaakster Beukering tot verhogen van het human interest-gehalte van dit lokale dagblad.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.