— woensdag 20 juni 2012, 09:26

Assange vraagt asiel aan in Ecuador

Julian Assange is naar de ambassade van Ecuador in Londen gevlucht. De oprichter van klokkenluidersite WikiLeaks heeft politiek asiel gevraagd. Het land neemt zijn verzoek in overweging. Het verzoek van Assange volgt enkele dagen nadat de Hoge Raad in Groot-Brittannië bepaalde dat de zaak tegen hem niet wordt heropend. Assange wil voorkomen dat hij wordt uitgeleverd aan Zweden. Daar wordt hij gezocht voor beschuldigingen van verkrachting. Volgens de WikiLeaks-oprichter zijn de beschuldigingen echter politiek gemotiveerd, vanwege de publicatie van honderdduizenden vertrouwelijke documenten die zijn site heeft gepubliceerd. Assange is ook bang dat Zweden hem uiteindelijk zal uitleveren aan Amerika, die woedend was dat de documenten werden geopenbaard. Meer bij de BBC

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.