onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 20 november 2014, 14:44

Arrestatiebevel Assange gehandhaafd

Het Zweedse Hof van Beroep heeft een verzoek van WikiLeaks-topman Julian Assange verworpen. Assange, die al jaren in de Ecuadoriaanse ambassade in praktische zin gevangen zit, had gevraagd om zijn arrestatiebevel in te trekken. Een lagere rechtbank verwierp dat verzoek al, waarna Assange in beroep ging. Het Hof stelt dat er echter een te groot vluchtrisico bestaat. Assange moet zich in Zweden verantwoorden voor beschuldigingen van verkrachting, maar vreest te worden uitgeleverd aan Amerika, dat hem wil bestraffen voor het lekken van vertrouwelijke documenten. Het feit dat Assange door het arresatiebevel vastzit op de ambassade, is gezien de ernst van de beschuldigingen en het vermeende vluchtrisico onvoldoende reden om het bevel in te trekken, stelt het Hof. Wel uitte het Hof van Beroep kritiek op het feit dat de zaak in Zweden tot stilstand is gekomen. Het Hof spoort onderzoekers aan vooruitgang te boeken.

Bekijk meer van

WikiLeaks Julian Assange
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.