— vrijdag 1 februari 2013, 09:03

Winnaars European Press Prize bekend

De European Press Prize Foundation heeft winnaars bekend gemaakt in vier categorieën. De door zeven mediastichtingen uit Nederland, Groot-Brittannïe, Denemarken en Oost-Europa opgerichte prijs wil Europese kwaliteitsjournalistiek belonen. In de categorie Nieuws wonnen journalisten van het Deense dagblad Jyllands Posten voor een reportage over het opsporen en doden van Al-Qaeda-voorman Anwar al-Awlaki. In de rubriek Commentaar won de Griekse journalist Nikos Chrysoloras van dagblad Kathimerini, waarin hij analyseert waarom Griekenland in de eurozone moet blijven. Het beste schrijfwerk werd geleverd door de Oekraïense krant Express, dat vijanden heeft gemaakt in alle geledingen van de regering, maar onderzoeksjournalistiek blijft afleveren dat zulke druk weerstaat. Hoofdredacteur Ihor Pochynok neemt de prijs in ontvangst. De prijs voor Innovatie ging naar Paul Lewis, Special Projects Editor van The Guardian voor de interactieve, diepgravende analyse van de jeugdrellen in de zomer van 2011. Lewis werkte een jaar aan het project met hulp van professionals en dertig (!) onderzoekers. De prijzen worden op 26 februari uitgereikt in De Balie in Amsterdam. Meer bij European Press Prize

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.