data als kans

— woensdag 30 september 2015, 09:19 | 0 reacties, praat mee

Apple verwijdert drone-aanvaltracker uit winkel

Josh Begley

Apple heeft met onmiddellijke ingang een app uit de store gehaald vanwege te grove inhoud. Het betreft het programma Metadata+, dat bijhoudt wanneer Amerika drone-aanvallen uitvoert en hoeveel slachtoffers daarbij zijn gevallen. Volgens nieuwssite Gawker bewijst de actie dat Apple volstrekt willekeurig te werk gaat, waar het hun eigen app-beleid aangaat. Laatste wijziging: 1 oktober 2015, 10:21

Metadata+ moest al de nodige moeite doen om überhaupt in de store te worden opgenomen: Apple verwierp de app vijf keer met argumenten dat het niet vermakelijk genoeg zou zijn of ‘te beperkt in focus’. Het programma heette in 2012 nog Dronestream (naar de dienst waarop het leunt) maar onder de generieke term Metadata+ kon de software alsnog in de store komen.

Maker Josh Begley werkt als redacteur bij The Intercept (bekend van onder meer de Snowden-onthullingen) en richt zich al jaren op drones en de slachtoffers die daarbij vallen.

Nu lijkt het einde voor de Metadata-app dan toch gekomen, stelt Gawker - die verwijst naar schetenapps die nog rijkelijk in de store aanwezig zijn. Er is er zelfs een die op basis van user generated content in kaart brengt waar op dat moment user kont-enden content genereren.

Begley zegt zich voorlopig op het Twitter-account van Dronestream te zullen richten. Er is nog een andere app in omloop, maar nu Gawker er de aandacht op heeft gevestigd zal die mogelijk ook snel worden verwijderd, stelt de site. Meer bij Gawker

Bekijk meer van

Apple

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.