— donderdag 7 augustus 2008, 08:56 | 3 reacties, praat mee

Pers kan Chinese internetcensuur omzeilen

Journalisten die tijdens de Olympische Spelen de censuur in China willen omzeilen, worden geholpen door het Global Internet Freedom Consortium (GIFC). Het consortium, bestaande uit bedrijven en non-profit organisaties, heeft software beschikbaar gesteld die op een USB-stick te installeren is en proxy's en encryptie gebruikt om het verkeer te verbergen en te versleutelen. Vorige week bleek dat er vanuit China geen internettoegang is tot bepaalde kritische sites en nieuwspagina's. Met de speciale toolkit ( te downloaden in zip-formaat) kunnen Chinese internetbeperkingen worden omzeild.

Bekijk meer van

China

Praat mee

3 reacties

Luud, 7 augustus 2008, 15:39

Antivirusprogramma (Eset) meldt over die speciale toolkit na het downloaden: Waarschijnlijk een variant van Win32/delf trojaans paard

Erwin Tuil, 7 augustus 2008, 17:56

De link naar de website om de Chinese internetcensuur te omzeilen is inmiddels geblokkeerd door de Chinese censuur. Internetfreedom.org was ook wel een erg onnozele naam voor dergelijke site.

Martijn Vos, 14 augustus 2008, 10:38

Wie de internet freedom kit wil hebben, stuur me een mail, en ik stuur hem op. Ik help graag als je in China zit en wat wilt met mensenrechten, Tibet of Falun Gong. Mijn email is martijn.vos (Ape) epochtimes.eu

De melding van een variant van een virus is begrijpelijk: het vergt nogal wat trucs om een totalitair systeem te omzeilen….. Ik zou er niet zo bang voor zijn.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.