— dinsdag 1 juni 2010, 08:57

Apple onder vuur om Flash

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie onderzoekt of Apple zijn machtspositie in de muzieksector ook in andere markten misbruikt. Volgens bronnen van de New York Post zou de Amerikaanse justitie ook bij de filmindustrie en andere mediasectoren vragen stellen over de werkwijze van Apple. Aanleiding is volgens de krant Apple's weigering om Adobe Flash op de iPhone en iPad op te nemen. Steeds meer mediabedrijven kiezen er voor om hun content via Flash beschikbaar te maken voor het grote publiek. Time Warner en NBC Universal sluiten zich aan bij Nokia om Adobe Flash te gebruiken. En dat is slecht nieuws voor Apple. Als Time Warner en NBC Universal volharden in hun plan, dan betekent het dat zenders zoals CNN, NBC en HBO niet langer video voor de iPad en iPhone omzetten. Daardoor blijven alleen nog Disney en Viacom uit het Amerikaanse aanbod over. Meer bij De Telegraaf / ZDNet

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.