word actief nvj klein

— dinsdag 15 december 2020, 10:00 | 0 reacties, praat mee

‘Apple dumpt show voor Apple+ na mailtje topman Cook’

Reuters

Apple heeft een serie voor het eigen streamingplatform Apple+ geschrapt, nadat topman Tim Cook ervan hoorde. Dat meldt de New York Times. 'Scraper', over roddeljournalistiek, zou in essentie de opkomst en ondergang van roddelsite Gawker behandelen. Topman Cook werd in 2008 door Gawker geout als "Amerika's machtigste homoseksuele man". Laatste wijziging: 15 december 2020, 10:04

De show werd gepitched door voormalige Gawker-werknemers, waaronder schrijver Cord Jefferson, die na zijn vertrek bij de site een succesvolle carrière in televisie realiseerde. Er zouden al diverse afleveringen zijn afgerond voor Apple de stekker uit het project trok, aldus de New York Times.

Topman Cook sprak volgens de krant zijn ergernis uit over een show over Gawker, een uitgave die niet alleen hem persoonlijk maar ook Apple in het verleden negatief zou hebben bejegend, onder meer rond de blunder van een verloren prototype van de iPhone 4.

De show werd geschrapt en is nu weer op de markt voor andere studios, aldus de New York Times. De manager die de show voor Apple+ binnenhaalde is vertrokken bij het bedrijf.

Gawker sneuvelde in 2016, nadat een miljardair die indertijd óók door de uitgave was geout financiële steun gaf aan een rechtszaak die worstelaar Hulk Hogan tegen Gawker voerde.

Dat ging om een gelekte sekstape waar Gawker over had bericht. Een uiteindelijk toegekende schadevergoeding van 140 miljoen betekende het einde van Gawker.

Bekijk meer van

Tim Cook Gawker Apple

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.