word studentlid

— woensdag 18 januari 2017, 14:52 | 0 reacties, praat mee

Apparatuur Spekkers terug na verhoor

Apparatuur Spekkers terug na verhoor
Pierre Crom

Journalist Michel Spekkers heeft de apparatuur die in beslag genomen werd toen hij twee weken geleden terugkeerde van de MH17-rampplek in Oekraïne teruggekregen. Dat meldt de NOS. Spekkers reisde vorige week door Oost-Oekraïne, waar hij restanten van de vliegramp die in juli 2014 plaatsvond meenam. Laatste wijziging: 19 januari 2017, 09:25

Spekkers moest zich dinsdag verantwoorden tegenover leden van het onderzoeksteam naar de ramp. “We hebben ongeveer zes uur beelden bekeken die ik daar gemaakt heb toen ik daar spullen aan het zoeken was en mensen aan het interviewen was om te kijken of die beelden kunnen helpen in het onderzoek naar de MH17”, aldus Spekkers tegenover BNR Nieuwsradio. “Daarna hebben ze me een uur verhoord.”

Spekkers, die een deel van de beelden vrijwillig heeft overgedragen aan het onderzoeksteam, kreeg veel kritiek omdat hij een menselijk stuk bot mee genomen heeft van de rampplek. Op Twitter meldt Spekkers dat dat stuk bot niet in een open veld, maar in een loods lag. De lokale bevolking brengt vondsten die ze doen naar dergelijke loodsen.

Bekijk meer van

Michel Spekkers MH17

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.