website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Apparatuur Spekkers terug na verhoor

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 18 januari 2017, 14:52

Pierre Crom

Pierre Crom

Nieuws

Journalist Michel Spekkers heeft de apparatuur die in beslag genomen werd toen hij twee weken geleden terugkeerde van de MH17-rampplek in Oekraïne teruggekregen. Dat meldt de NOS. Spekkers reisde vorige week door Oost-Oekraïne, waar hij restanten van de vliegramp die in juli 2014 plaatsvond meenam.

Spekkers moest zich dinsdag verantwoorden tegenover leden van het onderzoeksteam naar de ramp. “We hebben ongeveer zes uur beelden bekeken die ik daar gemaakt heb toen ik daar spullen aan het zoeken was en mensen aan het interviewen was om te kijken of die beelden kunnen helpen in het onderzoek naar de MH17”, aldus Spekkers tegenover BNR Nieuwsradio. “Daarna hebben ze me een uur verhoord.”

Spekkers, die een deel van de beelden vrijwillig heeft overgedragen aan het onderzoeksteam, kreeg veel kritiek omdat hij een menselijk stuk bot mee genomen heeft van de rampplek. Op Twitter meldt Spekkers dat dat stuk bot niet in een open veld, maar in een loods lag. De lokale bevolking brengt vondsten die ze doen naar dergelijke loodsen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.