banner festival 23

— donderdag 14 december 2017, 16:11 | 0 reacties, praat mee

Apache wordt voor de vierde keer in een jaar tijd aangeklaagd

© ANP

Apache wordt op 31 januari 2018 voor de burgerlijke rechtbank van Antwerpen gedaagd wegens laster. De eurosceptische Parti Populaire (PP)van Mischaël Modrikamen eist verder 25.000 euro schadevergoeding van twee journalisten van de nieuwssite. Die claim komt er na enkele artikels over vermeend misbruik van Europese subsidies. Laatste wijziging: 22 februari 2018, 12:09

Volgens Apache zouden aanzienlijke bedragen zijn gebruikt voor nationale doeleinden. De artikelen leidde tot een Europees onderzoek, waarna Europa de misbruikte subsidies terugvorderde. De PP eist een schadevergoeding van 25.000 euro. De claim is gericht tegen Apache-journalisten Tom Cochez en Thomas Van de Putte.

Het is al de vierde dagvaarding voor Apache. Vorig jaar eisten bouwbedrijf Land Invest Group 250.000 euro en Joeri Dillen, voormalig kabinetschef van Antwerps burgemeester Bart De Wever, 100.000 euro voor berichtgeving over vermeende belangenvermenging. Naar aanleiding van de rechtszaak vorig jaar van bouwbedrijf Land Invest Group startte Apache een crowfundingactie om de juridische kosten te kunnen betalen.

Enkele weken geleden diende de Antwerpse vastgoedontwikkelaar Erik Van der Paal een strafklacht in na de publicatie van een video waarin te zien is hoe verschillende leden van het Antwerpse schepencollege te gast waren op zijn verjaardagsfeestje. Het filmpje leidde tot een breed gevoerd debat over stadsontwikkeling in Antwerpen.

Volgens Apache versterkt de vierde aanklacht “het beeld dat er een bewuste campagne wordt gevoerd met als doel Apache definitief het zwijgen op te leggen.” Maar “Ook al maken we ons geen zorgen over de inhoud van onze artikels, de opeenvolgende rechtszaken vreten tijd en energie van een kleine redactie. Net dat lijkt de bedoeling.” Meer bij Apache / De Morgen / Gazet van Antwerpen / VVJ

 

Bekijk meer van

Parti Populaire Europa Apache

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.