website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Anyway, here’s Wonderwall

Lars Pasveer — Geplaatst in Innovatie op donderdag 7 juni 2018, 14:15

© Disney Research

Opinie Zeg Disney en je denkt aan een zekere muis, klassieke tekenfilms en aan wat pretparken. Baanbrekend hightech onderzoek zal niet direct opkomen, vermoed ik. Toch doet Disney al jaren razendinteressant onderzoek.

Begin mei onthulde hun onderzoeksafdeling in Pittsburg in samenwerking met de plaatselijke Carnegie Mellon Universiteit methodes om goedkoop (voor een paar tientjes aan materiaal per vierkante meter) een muur ‘intelligent’ te maken. Ze noemen dat Wall++.

Antennes in de muur kunnen elektromagnetische straling in de ruimte detecteren. De technologie kan exact vaststellen welke apparatuur zich in een bepaalde ruimte bevindt (zeg een iPad of een lamp) en of die in gebruik is. De Wall++ kan daarnaast als reusachtig aanraakscherm fungeren. Dat opent mogelijkheden voor het bedienen van apparatuur en software zonder draden of zelfs zichtbare sensoren.

Disney Research heeft wel vaker interessante publicaties: vorig jaar onthulden ze een systeem om allerlei apparatuur draadloos te kunnen opladen, zonder dat die op een vaste plek moeten liggen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.