persveilig seminar

— donderdag 7 juni 2018, 14:15 | 0 reacties, praat mee

Anyway, here’s Wonderwall

© Disney Research

Zeg Disney en je denkt aan een zekere muis, klassieke tekenfilms en aan wat pretparken. Baanbrekend hightech onderzoek zal niet direct opkomen, vermoed ik. Toch doet Disney al jaren razendinteressant onderzoek. Laatste wijziging: 11 juni 2018, 11:27

Begin mei onthulde hun onderzoeksafdeling in Pittsburg in samenwerking met de plaatselijke Carnegie Mellon Universiteit methodes om goedkoop (voor een paar tientjes aan materiaal per vierkante meter) een muur ‘intelligent’ te maken. Ze noemen dat Wall++.

Antennes in de muur kunnen elektromagnetische straling in de ruimte detecteren. De technologie kan exact vaststellen welke apparatuur zich in een bepaalde ruimte bevindt (zeg een iPad of een lamp) en of die in gebruik is. De Wall++ kan daarnaast als reusachtig aanraakscherm fungeren. Dat opent mogelijkheden voor het bedienen van apparatuur en software zonder draden of zelfs zichtbare sensoren.

Disney Research heeft wel vaker interessante publicaties: vorig jaar onthulden ze een systeem om allerlei apparatuur draadloos te kunnen opladen, zonder dat die op een vaste plek moeten liggen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.