— dinsdag 19 december 2017, 09:45 | 0 reacties, praat mee

ANP gaat verhuizen van Rijswijk terug naar Den Haag

Het ANP-kantoor in Rijswijk - © Robin van Lonkhuijsen / ANP

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) gaat weg uit Rijswijk, en keert terug naar Den Haag, meldt het AD.

Het huurcontract van het pand in Rijswijk loopt eind 2018 af: de gelegenheid voor het ANP om na tien jaar een nieuw, modern onderkomen te zoeken. Dat vond de directie in het WTC-gebouw aan de Prinses Beatrixlaan, hartje Den Haag.

Volgens mediadirecteur Marcel van Lingen voldoet dit pand aan alle voorwaarden die het bedrijf aan een redactie stelde. “Het moest in het centrum van Den Haag zijn, het moest een oppervlakte van zo’n 2.000 vierkante meter beslaan en uiteraard moest er genoeg parkeergelegenheid zijn. Dit gebouw heeft dat allemaal. In Den Haag leeft het, hier zijn we begonnen.”

Het pand moest vooral een stuk moderner zijn dan het gebouw waar de redactie nu zit. “De urbane sfeer van het WTC-gebouw is niet te vergelijken met het pand in de Plaspoelpolder”, stelt Van Lingen. Voor de redactie is de ruimte goed. “In plaats van verspreid over verschillende etages te zitten, werken we straks op dezelfde vloer.”

De verhuizing heeft veel voeten in de aarde. “De zullen de gemeenteraadsverkiezingen nog vanuit Rijswijk verslaan. Je moet het een redactie niet aandoen in die tijd ook te verhuizen. We maken eerst het pand klaar en dan gaan we vanaf mei 2018 beginnen met de verhuizing.” Meer bij het AD

Bekijk meer van

Rijswijk Den Haag ANP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.