website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

ANP gaat verhuizen van Rijswijk terug naar Den Haag

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in persbureau op dinsdag 19 december 2017, 09:45

Het ANP-kantoor in Rijswijk

Het ANP-kantoor in Rijswijk - © Robin van Lonkhuijsen / ANP

Nieuws Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) gaat weg uit Rijswijk, en keert terug naar Den Haag, meldt het AD.

Het huurcontract van het pand in Rijswijk loopt eind 2018 af: de gelegenheid voor het ANP om na tien jaar een nieuw, modern onderkomen te zoeken. Dat vond de directie in het WTC-gebouw aan de Prinses Beatrixlaan, hartje Den Haag.

Volgens mediadirecteur Marcel van Lingen voldoet dit pand aan alle voorwaarden die het bedrijf aan een redactie stelde. “Het moest in het centrum van Den Haag zijn, het moest een oppervlakte van zo’n 2.000 vierkante meter beslaan en uiteraard moest er genoeg parkeergelegenheid zijn. Dit gebouw heeft dat allemaal. In Den Haag leeft het, hier zijn we begonnen.”

Het pand moest vooral een stuk moderner zijn dan het gebouw waar de redactie nu zit. “De urbane sfeer van het WTC-gebouw is niet te vergelijken met het pand in de Plaspoelpolder”, stelt Van Lingen. Voor de redactie is de ruimte goed. “In plaats van verspreid over verschillende etages te zitten, werken we straks op dezelfde vloer.”

De verhuizing heeft veel voeten in de aarde. “De zullen de gemeenteraadsverkiezingen nog vanuit Rijswijk verslaan. Je moet het een redactie niet aandoen in die tijd ook te verhuizen. We maken eerst het pand klaar en dan gaan we vanaf mei 2018 beginnen met de verhuizing.” Meer bij het AD

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.