word studentlid

— dinsdag 14 augustus 2018, 14:20 | 56 reacties, praat mee

Anne-Marie van Raaij: ‘Over vaccineren mag je niet kritisch zijn in dit land’

In Nederland mag je niet kritisch zijn over het vaccinatiebeleid, zo is de stellige overtuiging van Anne-Marie van Raaij-Schouten, homeopaat en voorzitter van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP). Ze zou graag een grotere rol spelen in het publieke debat – zodat het wat meer over de inhoud gaat en wat minder over de emoties. ‘Ik zou tegen journalisten willen zeggen: kijk naar de wetenschappelijke bronnen op onze site en vorm dan pas je mening achter de epidemie.’

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

56 reacties

Walter Steenvoorden, 14 augustus 2018, 18:23

Deze mevrouw is volstrekt niet geloofwaardig. De NVKP is een marketingmachine van de homeopathie. Wetenschappelijk is homeopathie niks anders dan de luchtgitaar van de geneeskunde. Met name mensen die bijvoorbeeld autisme of ADHD hebben worden weggezet door deze ‘belangenvereniging’ als mensen die beschadigd zijn. Terwijl dat vaak niet het geval hoeft te zijn. Gezien de beperkte intelligentie van hun wetenschappelijk onderzoek zou je eerder kunnen stellen dat de NVKP zelf schade heeft opgelopen, dat serieuze media dat ook inziet is alleen maar te applaudisseren.  En zoals het een complottheorist betaamd, is het dan niet de NVKP haar eigen schuld, maar de schuld van de anderen, heel erg zwak… 

De door deze mevrouw aangehaalde bronnen zijn veelal commerciële partijen die kwakzalverij verkopen.  Wees je ook bewust van het verdien model van de homeopathie, pseudowetenschappelijke luchtfietserij.

Ook de roep om te luisteren naar anekdotische verhalen is niks anders dan pure intellectuele kwelling.  Een homeopaat zal ouders altijd motiveren om hun zogenaamde vaccinatieschade breed als bewijs te promoten, ten einde de homeopaat zichzelf als redding kan presenteren. Precies wat bij deze mevrouw de kassa doet rinkelen.

Als je de NVKP op haar eigen facebook pagina tegen durft te spreken met onderzoeken van bijvoorbeeld Institut Pasteur, John Hopkins University of Kings College London, dan halen ze doodleuk je bericht weg. Heel erg sneu dat deze mevrouw klaagt dat de media haar niet serieus neemt. Ja jezelf kritisch noemen en alle kritiek koud stellen en mensen doxxen.

De beheerders van haar facebook groep bellen te pas mensen op, of benaderen hun werkgever of onderwijsinstelling omdat ze bij Kritisch Prikken ongevallige meningen graag koud stellen.

Snap het ook wel, als je als stel homeopaten met een verdienmodel hard op je muil gaat omdat je het verschil niet weet tussen kwik, ethylkwik,  methylkwik en dimethylkwik dan is dat aardig zuur.

Nee, VillaMedia doet heel erg goed haar best dit soort mensen een podium te geven.

Als je wil weten wat voor een extreme woordenkanker er onbehandeld rond gaat op haar stukje facebook, dan doe je er goed aan de pagina ‘Dingen die Anti-vaxxers zeggen’ eens te controleren. 

VillaMedia heeft zich laten nemen door deze diarree te plaatsen.

Freek van Leeuwen, 14 augustus 2018, 20:33

Het lijkt me dat een mevrouw die zich profileert als homeopaat niet mag klagen als een discussie, welke dan ook, door emoties wordt overheerst. Haar product is immers niet anders dan windhandel.
Best mogelijk dat er kritische kanttekeningen te plaatsen zijn bij vaccinatie, maar dan is een mevrouw die dit soort gebakken lucht verkoopt niet de juiste woordvoerder.
Mag Villamedia deze mevrouw een podium bieden? Ja hoor, iedere mening mag gehoord worden, ook als die afkomstig is van iemand die we niet serieus kunnen nemen.

 

Aliëtte Jonkers, 15 augustus 2018, 10:17

Raymond Krul en de redactie van Villamedia hebben met het plaatsen van dit interview een klassieke, maar ernstige journalistieke fout begaan. Wat dachten Raymond Krul en de redactie van Villamedia toen zij besloten om een interview met Anne-Marie van Raaij te plaatsen? ‘Laten we eens de andere kant van het vaccinatiedebat laten horen’? Ik vraag me af of de journalist en de redactie ooit van het verschijnsel ‘false balance’ hebben gehoord. Evenwichtige journalistiek, balanced reporting, is namelijk is iets anders dan ‘het andere geluid ook aan het woord laten komen’.

Een goede journalist ruikt bullshit al van verre, maar blijkbaar heeft Krul niet eens onderzoek gedaan naar deze mevrouw. Zo is nergens in het artikel te vinden dat van Raaij blijkbaar aanbieder is van ‘Cease therapie’. Dat is gevaarlijke kwakzalverij: cease therapie stoelt op het waanidee dat autisme wordt veroorzaakt door vaccinaties. Ergo: zij verdient dus geld aan mensen die denken dat kinderen door vaccinaties autistisch zijn geworden. Ondertussen wordt Van Raaij opgevoerd als slachtoffer, getuige de kop ‘Over vaccineren mag je niet kritisch zijn in dit land’. Wat een gotspe.

Zoals wetenschapsvoorlichter Michel van Baal van TU Delft terecht opmerkte op twitter: ‘Hou nou eens op met mensen ‘die het niet mogen zeggen’ een podium te geven omdat ze het niet mogen zeggen. Het is een TRUCJE. Ze mogen het best zeggen, maar vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je verplicht bent voor bullshit krantenkolommen in te ruimen.’

Het is bovendien wonderlijk dat Van Raaij adviezen aan journalisten geeft over ‘onderzoek doen’, terwijl haar eigen wetenschappelijke bronnen uit de koker van commerciële bedrijven komen die dik verdienen aan twijfelende ouders. Ouders die op het verkeerde been gezet worden door dit soort figuren die pseudowetenschappelijke quatsch uitkramen. Pseudowetenschappelijke quatsch die door de journalist kritisch onderzocht en weerlegd zouden moeten worden.

Ik zou als lid van de NVJ graag willen horen waarom dit interview met Anne-Marie van Raaij is geplaatst, want tenslotte betalen we als leden daar allemaal aan mee. Maar dat is niet het enige: ik zou Villamedia willen verzoeken om dit staaltje amateurjournalistiek van de site te verwijderen. Het is schokkend dat juist het orgaan van mijn eigen beroepsvereniging in alle journalistieke valkuilen is gestapt die je je maar kunt bedenken.

Raymond Krul wil ik graag eens uitnodigen om mijn les Bronnenselectie en – onderzoek te volgen, die ik twee keer per jaar als gastdocent geef aan de opleiding wetenschapsjournalistiek (zie http://www.wetenschapsjournalistiek.nl). 

Frank de Graaf, 15 augustus 2018, 11:29

Het eeuwige verhaal van de gezondheidsraad dat vaccins volkomen veilig zijn lijkt na dit artikel toch wel uit elkaar te vallen. Het blijkt namelijk dat de vaccins die wij aan onze kinderen geven de kankerverwekkende chemische stof glyfosaat bevatten.
We weten dat glyfosaat het actieve bestanddeel is van Monsanto Roundup. Ook zit het in honderden andere herbiciden. De organisatie “Moms Across America” heeft de voorlopige resultaten van het onderzoek door Microbe Inotech Laboratories Inc. uit St. Louis. Missouri naar deze vaccins bekend gemaakt. Hieruit bleek:
BMR II (Merk) vaccin had 2.671 deeltjes per miljard (ppb) van glyfosaat
DTK Adacel (Sanofi Pasteur) vaccin had 0.123 ppb van glyfosaat
Influenza Fluvirin, het griepvaccin (Novaris) 0,331 ppb van glyfosaat
HepB vaccin, Energix-B (Glaxo Smith Kline) 0,325 ppb van glyfosaat
Pneumococcen vaccin Vax Polyvalent Pneumovax 23 (Merk) had 0,107 ppb van glyfosaat
Het BMR vaccin had een concentratie tot 25 maal hoger dan de andere vaccins. Na onze test zijn aanvullende onafhankelijke testen gedaan die deze bevindingen bevestigen. De tests werden uitgevoerd met de ELISA-methode.  Deze nieuwe feiten geven duidelijk aan dat glyfosaat ook ons water, urine, moedermelk, voedsel, bodem, bier en wijn, maar nu ook onze vaccins kunnen vervuilen.  De Franse wetenschapper en glyfosaat deskundige Gilles-Eric Séralini heeft in zijn onderzoek laten zien dat glyfosaat nooit alleen wordt gebruikt. Het wordt altijd gebruikt met andere hulpstoffen, waarvan hij meerdere heeft gevonden. De detectie van glyfosaat in vaccins zou de aanwezigheid van deze hulpstoffen ook moeten aangeven. Het volledig rapport kunt u op deze site vinden en downloaden
http://www.momsacrossamerica.com/glyphosate_in_childhood_vaccines

Frank de Graaf, 15 augustus 2018, 11:39

Chemiereus Monsanto moet kankerpatiënt 289 miljoen betalen vanwege het kankerverwekkende gyfosaat waarin glutamaat https://lnkd.in/e_kkEkt via @volkskrant  

Glyfosaat is also in vaccins..wich contains glutamate that opens the brain blood barrière (at each age..!!) so ‘‘all toxic lausy things can come in’’ says vaccinexpert dr Seneff https://www.youtube.com/watch?v=z2mB5bo49Kg&feature=youtu.be

Dolf Rogmans, 15 augustus 2018, 11:45

Lessen voor de pers is al jaren bij ons een rubriek waarin we proberen mensen die regelmatig met journalisten te maken hebben journalisten eens hun les te leren.

Daar hoef je je natuurlijk niets van aan te trekken, zoals onder andere Aliëtte Jonkers eerder in de comments. Bijvoorbeeld omdat je de docent van dienst niet serieus neemt.

Ik lees het stuk anders en zeker na alle, veelal zeer uitgesproken, reacties hier en elders op social media.  Ik lees dat het debat over wel-niet-anders vaccineren totaal is verzuurd.  Partijen zitten vast in hun gelijk. Ze willen wel praten, maar dan graag eerst even gelijk krijgen.

Ook een aantal journalisten is, ongetwijfeld na gedegen onderzoek, in die kramp geschoten.

Prima. Maar collega’s daarmee gaan die verhalen van mensen die ongetwijfeld ongelijk hebben niet weg. Ook die mensen mag je tot je publiek rekenen.

Ik vind het de taak van journalisten om niet alleen de waarheid te achterhalen maar ook na te denken over hoe je die over het voetlicht brengt. En blijkbaar lukt dat nog niet erg als het om vaccinaties gaat.

Aliëtte Jonkers zie ik die zelfreflectie nog niet opbrengen. Ze moppert op mevrouw Van Raaij, op Villamedia, maar waarom niet op zichzelf? Is het een idee haar cursisten die bij haar bronnen-onderzoek leren ook een dagdeel te laten nadenken over hoe je een goed uitgezocht verhaal overtuigend vertelt?

Mocht zij of andere collega’s dat wel doen, dan begrijpen ze tegen die tijd hopelijk waarom wij mevrouw Van Raaij opzochten. We waren op zoek naar een les voor de pers.

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur Villamedia

Freek van Leeuwen, 15 augustus 2018, 12:41

Beste Dolf Rogmans, wie schiet er hier nu in een kramp? “Lessen voor de pers is al jaren bij ons een rubriek waarin we proberen mensen die regelmatig met journalisten te maken hebben JOURNALISTEN EENS HUN LES TE LEREN.” Wat is dat voor wrokkige zin?

Misschien kunnen journalisten wel aan mevrouw Van Raaij een lesje leren? Want in de ‘homeopathische media’ is bronnenonderzoek, hoor en wederhoor en objectiviteit ver te zoeken. Sterker nog, een korte rondgang langs websites die nieuws over homeopathie en natuurgeneeswijzen brengen, leert dat net als bij de genezers zelf, ook bij de ‘journalisten’ het amateurisme hoogtij viert.

Dat laat niet onverlet dat inderdaad iedere mening gehoord mag worden. En dat vervolgens de lezers, zoals mevrouw Jonkers, weer mogen besluiten of ze mevrouw Van Raaij serieus nemen.

Maar het is de taak van de journalist ook om elke mening in een kader te plaatsen door uit te leggen wat de positie is van degene die aan het woord is. Als Raymond Krul nu beter had uitgelegd wat de achtergrond is van mevrouw Van Raaij, hoe ze in het algemeen tegen geneeskunde aankijkt en hoe ze reageert op kritiek op haar eigen praktijk, dan had het artikel in elk geval meer diepte gekregen.

Hubert Smeets, 15 augustus 2018, 12:56

De missiedrang van de hoofdredacteur is ontroerend. Hij vindt het niet alleen onze taak om de waarheid te achterhalen, maar ook om er over na te denken hoe wij die waarheid over het voetlicht brengen. Die dubbelslag van zijn zending spoort keurig met de tijdgeest, die ook wel als post-truth wordt aangeduid. Maar ik voel me als NVJ-lid toch wat comfortabeler - en meer thuis - als de hoofdredacteur van het vakblad wel de volgorde in de gaten houdt. Eerst de waarheid achterhalen en dan pas over de vorm nadenken, dat is de chronologie. Dus niet alles op voorhand al door elkaar husselen. De Raad van State heeft het pastafarisme niet toevallig niet erkend als godsdienst.

Hubert Smeets, 15 augustus 2018, 12:56

De missiedrang van de hoofdredacteur is ontroerend. Hij vindt het niet alleen onze taak om de waarheid te achterhalen, maar ook om er over na te denken hoe wij die waarheid over het voetlicht brengen. Die dubbelslag van zijn zending spoort keurig met de tijdgeest, die ook wel als post-truth wordt aangeduid. Maar ik voel me als NVJ-lid toch wat comfortabeler - en meer thuis - als de hoofdredacteur van het vakblad wel de volgorde in de gaten houdt. Eerst de waarheid achterhalen en dan pas over de vorm nadenken, dat is de chronologie. Dus niet alles op voorhand al door elkaar husselen. De Raad van State heeft het pastafarisme niet toevallig niet erkend als godsdienst.

Walter Steenvoorden, 15 augustus 2018, 14:42

En zoals verwacht zit een homeopaat in hun geheime groep nu mijn prive gegevens op te duiken. Hallo Joke Vlijm, bedankt voor de bevestiging dat jullie bij Kritisch Prikken ongegeneerde honden zijn. Echt de dag dat jullie gemanierde welopgevoede mensen zouden blijken, dat is de dag dat ik mijn schoenen opvreet…

Joke Heikens, 15 augustus 2018, 15:40

‘Vaccinaties zijn goed en effectief, maar vraag je om onderbouwing, dan is er geen bewijs’, beetje raar om dit als journalist zomaar door deze mevrouw te laten zeggen zonder een tegenargument… Dat is haar mening, maar vraag dan naar de wetenschappelijke bewijzen van homeopathie en CEASE (waar homeopaten een opleiding van wel vijf dagen voor moeten doen en deze informatie heb ik van een website van CEASE zelf). Het probleem is dat iedereen vanuit zijn hokje staat te roepen, zonder naar de ander te kijken. Dat gebeurt van beide kanten, dus gebruik dat niet als verwijt!

Arnold Mandemaker, 15 augustus 2018, 16:03

Het valt mij altijd weer op dat mensen die vraagtekens zetten bij de wetenschap zich op hun beurt steevast beroepen op alternatieve onderzoeken die bij nadere bestudering van nul en generlei waarde blijken te zijn.  Deze mevrouw heeft wat mij betreft geen enkele reden de pers de les te lezen. Haar raadgevingen leg ik dus naast mij neer. Als Villamedia toch een lekker verhaal over dit onderwerp wil schrijven, ga dan eens praten met een poliopatiënt. Of met een meisje dat baarmoederhalskanker kreeg omdat haar ouders zich lieten opjutten door horrorverhalen. Mevrouw beweert met droge ogen dat ze niet kan aantonen dat vaccinatie autisme kan veroorzaken, maar dat dit ook geldt voor het omgekeerde. Zelden zo’n gaaf voorbeeld gelezen van een bewijs uit het ongerijmde. Slechte beurt, Villamedia.

Rob van der Reyden, 15 augustus 2018, 18:52

Het is me volledig onduidelijk welk doel deze rubriek/monoloog dient. Ze heeft zich grondig voorbereid, opent auteur Raymond Krul in voorbarige bewondering zijn verhaal -met artikelen! Met dvd’s! - maar heeft Anne-Marie van Raaij wat nieuws? Zijn er harde bewijzen dat vaccineren grote onzin is of de RIVM (in handen van) een corrupte bende?

Nee.

Journalisten moeten vaker de NVKP aanhalen, is haar boodschap. En luisteren naar een Amerikaanse nierspecialiste. Een gefundeerd antwoord op het waarom ontbreekt. De geïnterviewde onderbouwt niets maar dicteert. De journalist vraagt niets maar noteert gewillig.

Als dit al een les is voor de pers, dan is het hoe het NIET moet. Een vragensteller die niet zelfstandig nadenkt maakt geen journalistiek verhaal, maar een reclametekst.

Een slechte bovendien.

Frank de Graaf, 16 augustus 2018, 10:09

Moeten journalisten zich diep schamen met alle informatie die voorhanden is over de onveiligheid van vaccins en hierover niet berichten?
Het zal me dan ook niet verbazen als de “onafhankelijke”... facebook.com/story.php?stor…

Yes it is - https://www.youtube.com/watch?v=C8VICAxOkYk

 

Frank de Graaf, 16 augustus 2018, 10:46

Open brief aan alle journalisten

Beste Journalist,
Het zou niet aan de ouders moeten zijn om uit te zoeken wat waar is. We zouden moeten kunnen vertrouwen op de integriteit van de overheid en de kundigheid van journalisten.
Duizenden ouders hebben jarenlang onderzoek gedaan. We hebben rapporten van het RIVM gelezen, wetenschappelijke studies bestudeerd, ziekte,- en sterftecijfers geanalyseerd, bijsluiters gelezen, You tubes en documentaires bekeken, LCI-rapporten met richtlijnen voor professionals doorgenomen, boeken, artikelen en blogs gelezen en geschreven, ervaringen met elkaar gedeeld en meer. We zijn goed geïnformeerd over voortschrijdend wetenschappelijk onderzoek, cijfers, en sociale,- en politieke achtergronden. En bovenal – we zijn degene die onze kinderen hebben zien veranderen…


https://stichtingvaccinvrij.nl/media/ 

‘‘zie lees ons blog’’ etc.

Raymond Krul, 16 augustus 2018, 16:03

In de commentaren op dit interview wordt mij verweten dat ik Anne-Marie van Raaij niet ontmaskerd heb als iemand die, in de woorden van Aliëtte Jonkers, alleen maar ‘pseudo-wetenschappelijke quatch’ debiteert. Maar dat is nu juist waar deze rubriek niet over gaat. Voor ‘Lessen voor de pers’ zoeken we al vijf jaar lang mensen op die een rol spelen in het publieke debat en regelmatig contact hebben met journalisten. Vervolgens mogen ze hun mening geven. Het AD, Hart van Nederland en andere redacties hebben Van Raaij onlangs geïnterviewd en daarmee is ze automatisch een interessante kandidaat voor de rubriek - hoe groot de onzin ook is die ze debiteert.
Je ziet redacties worstelen met Van Raaij, zo zag ik tijdens mijn research (want natuurlijk heb ik me goed voorbereid). Er is brede wetenschappelijke en journalistieke consensus over het nut van het vaccinatieprogramma (ook bij mij geen spoortje twijfel daarover), maar toch vinden media het moeilijk om ‘antivaxers’ als Van Raaij compleet te negeren. Want een groeiend deel van hun achterban is nu eenmaal kritisch over vaccineren en dat deel van je lezers, luisteraars of kijkers wil je niet van je vervreemden. En dus interviewen ze een aantal voorstanders en bellen ‘ook nog even’ met Van Raaij, als een soort wederhoor-light. Het is een duivels dilemma voor redacties.
Iedereen kan zijn eigen lessen uit het interview met Van Raaij trekken, daarvoor zijn de collega-journalisten professioneel genoeg. Als je het verhaal goed leest, dan komt de complotdenker duidelijk aan de oppervlakte. Ze denkt dat hoofdredacties op de huid gezeten worden door het RIVM en ze denkt dat BN’ers betaald worden om in hun columns positief over vaccineren te schrijven. Als ik bij Hart van Nederland of het AD zou werken, zou ik me voortaan twee keer achter de oren krabben om Van Raaij te bellen, maar het blijft een lastig dilemma. Ook van complotdenkers kun je dus leren en ik geloof niet dat het helpt om mensen als Van Raaij dood te zwijgen.
Raymond Krul

Bart, 16 augustus 2018, 16:29

Ik ben het roerend eens met Aliette Jonkers. Waarom zouden serieuze media aandacht moeten schenken aan pseudowetenschappelijke quatsch? Is het niet de taak van de journalistiek om de waarheid boven water te krijgen en de mensen daarover te informeren?

Het wordt tijd dat de journalistiek de ‘false balance’ in berichtgeving achter zich laat. Zoals de NPR het in hun ethics handbook omschrijven: “Our goal is not to please those whom we report on or to produce stories that create the appearance of balance, but to seek the truth. (…) If the balance of evidence in a matter of controversy weighs heavily on one side, we acknowledge it in our reports”

Misschien moet Dolf Rogmans daar eens op reflecteren in plaats van de fundamentele kritiek zo gemakzuchtig terzijde te schuiven.

In het publieke klimaatdebat maken we helaas vaak hetzelfde mee, al het daar zo mogelijk nog erger gesteld, omdat de media nog steeds ruim baan geven aan zogenaamde “klimaatsceptici”, hoewel hun argumenten al vele malen zijn ontkracht.

Zie ook dit blog over de rol van de media bij het communiceren over (klimaat)wetenschap: https://klimaatverandering.wordpress.com/2014/11/11/de-rol-van-de-media-bij-het-communiceren-over-klimaatwetenschap/

Runa Hellinga, 16 augustus 2018, 17:54

“In het hele land zijn er honderden gezinnen die afschuwelijke dingen hebben meegemaakt. Ik geef toe: we weten niet zeker of het door de vaccinaties komt, maar we weten ook niet zeker dat het niet door de vaccinaties komt.” 
Journalisten kijken volgens mij te vaak naar deskundigen en te weinig naar statistiek. Je hoeft geen deskundige te raadplegen om de onzin van haar redenering te zien. Er werden in 2017
169.836 baby’s geboren in Nederland. Ongetwijfeld heeft een behoorlijk aantal van hen, zeker meer dan honderden, in het eerste levensjaar nare dingen meegemaakt.  Dat geldt ook voor de kinderen die nu twee of drie jaar zijn en dus ook nog vaccinaties krijgen. Maar dat aan de vaccinaties ligt? Als je over meer dan 160.000 kinderen praat, of zelfs over meer dan een half miljoen als je de baby’s van 2016 en 2015 erbij optelt, zou het raar zijn als er niet honderden, en meerdere duizenden kinderen zijn die met (ernstige) klachten bij een KNO- of andere arts belanden. Datzelfde verhaal geldt voor meisjes die tegen HPV worden ingeënt.
Ongetwijfeld zijn daar kinderen bij die toevallig net na hun vaccinatie ziek worden. Dat is niet gek, het zou statistisch eerder buitengewoon opmerkelijk zijn als er geen enkel kind was dat kort na een inenting ziek wordt. Dat kan theoretisch door de inenting komen, maar de waarschijnlijkheid dat het gewoon toeval is, is aanzienlijk groter. Om dat te bedenken heb je geen deskundigen nodig, maar een portie gezond verstand, en het is altijd fijn als journalisten dat blijven gebruiken.
Een niet al te diepgravende zoektocht op het internet levert op dat de invoering van het vaccinatieprogramma in 1953 tussen de 6000 en de 12000 dode kinderen/jongeren (tot 20 jaar) heeft voorkomen, om maar te zwijgen van kinderen en volwassenen die aan hun ziekte iets overhouden: verlamming bij polio, onvruchtbaarheid bij mannen die op latere leeftijd de bof krijgen, blindheid als gevolg van mazelen, om er maar een paar te noemen.
Wie onderzoek doet naar het verhaal dat vaccinaties autisme veroorzaken, zou al snel moeten belanden bij Andrew Wakefield, de arts die het allemaal veroorzaakt heeft. Wakefield kwam met zijn hypothese in een proces van de ouders van een autistisch kind waar hij als getuige-deskundige werd betaald voor zijn opinie. Hij baseerde zijn mening op een onderzoek naar twaalf (!)  autistische kinderen.  Wakefield, die als gevolg van die affaire uiteindelijk zijn licentie als arts kwijtraakte, heeft zelf ook toegegeven dat het verband nooit is aangetoond, wat hem overigens niet weerhoudt om tegen vaccinaties te ageren (hoewel hij zich vooral tegen combi-vaccinaties richt, die volgens hem meer kwaad zouden doen dan simpele vaccinaties).
Dus ja, de waarheid moet boven tafel komen, en iedereen mag van mij Anne-Marie van Raaij interviewen, maar de kans dat de waarheid van haar komt, lijkt me zeer gering. Statistisch of anderszins.

van der Heijden, 17 augustus 2018, 12:57

Dit stukje zal wel weer een voortvloeisel zijn van de tijd waarin we leven. Het tijdperk waarin we, geschrokken van de kritiek op de elitaire journalistiek door de knietjes zijn gegaan en vol aandacht luisteren naar xenofobe onderbuikjes, complotgelovers en piskijkers. Want oh oh wat hebben we al die mensen toch een onrecht gedaan door hun verhaal niet aan te horen.
Onze missie is zo simpel: vertellen zoals het is; de waarheid brengen. Met betrekking tot vaccineren is het verhaal niet eens zo complex. Het werkt, het redt levens. Heel sympathiek om de dorpsgek aan te horen, je bewijst de lezer er geen dienst mee.
Oja, Frank de Graaf: je vergat in je betogen steeds de term ‘big pharma’. Kom op, doe eens je best.

Frank de Graaf, 17 augustus 2018, 14:07

Dr. Patrick Gentempo:”no matter how long or how much it takes , we know that minute by minute Kids are damaged by vaccines -based on a lie- and we can not allow that to persist!”

We weten dat iedere minuut kinderen worden beschadigd door vaccins - gebaseerd op leugens - en wij kunnen niet toestaan om dat voort te laten gaan.
Jij wel journalist?

Ter info
Dr. Seneff en Dr.  Humphries beschikken over de informatie (en delen deze) om gezondheid te bevorderen en ouders te informeren,  waardoor steeds meer ouders en betrokkenen de waarheid inzien m.b.t. de onveiligheid/ schadelijkheid van vaccins en waardoor de napapagaaiende journalist heel simpel “achter de feiten aanloopt”.  Waar wordt nu op gewacht,  op nog meer leed?

 

Aliëtte Jonkers, 17 augustus 2018, 15:24

Dolf Rogmans schrijft:

“Aliëtte Jonkers zie ik die zelfreflectie nog niet opbrengen. Ze moppert op mevrouw Van Raaij, op Villamedia, maar waarom niet op zichzelf? Is het een idee haar cursisten die bij haar bronnen-onderzoek leren ook een dagdeel te laten nadenken over hoe je een goed uitgezocht verhaal overtuigend vertelt?”

De hoofdredacteur van Villamedia deelt kennelijk liever ad hominems uit dan dat hij professioneel en weloverwogen op kritiek reageert. Daarbij doet hij ook nog eens een aanname: in elke les van de opleiding wetenschapsjournalistiek wordt een ruime hoeveelheid tijd besteed aan het lekker leesbaar opschrijven van een verhaal.

Maar wat dit met het onderwerp te maken heeft, begrijpt niemand. Dus misschien moet je eens je eigen advies ter harte nemen, Dolf. En excuses maken, want deze persoonlijke aanval is weinig fatsoenlijk.

Frank de Graaf, 17 augustus 2018, 17:25

Jonkers het is beter om even op te houden met je schrijfkunsten en de hup van de bank af en op onderzoek uit te gaan. Flink de mouen opstropen en wat minder bravour. Hier alvast wat huiswerk wat over gedaan moet worden m.b.t Dr. Andrew Wakefield waar je het over had en waaruit blijkt dat je wat gemist hebt..en nog aan het napapagaaien bent..
Nog meer openheid en antwoorden in exclusief intervieuw met dr Andrew Wakefield over leugens en fraude big Farma en the Lancet(studie). youtu.be/Sh8yjUqzhNs

Frank de Graaf, 17 augustus 2018, 17:31

Hierbij het werkende linkje intervieuw vervolg openheid en antwoorden dr Andrew Wakefield?

youtu.be/Sh8yjUqzhNs

Walter Steenvoorden, 18 augustus 2018, 06:46

Raymond Krul is dus het soort persoon wat van mening is dat we een podium moeten geven aan allerhande gekken en idioten, nee enige selectie aan de poort, dat kan echt geen kwaad. Enig onderzoek naar de daadwerkelijke belangen van de NVKP, dat kan echt geen kwaad. Enig normbesef kan echt geen kwaad. Nee, je hebt je geloofwaardigheid aan de wilgen gehangen, Raymond.

Frank de Graaf, 18 augustus 2018, 09:38

In een documentaire van Zembla ‘Het omstreden kankervaccin’ (19-10-2008) onderzoeken journalisten de duistere gang van zaken betreffende de opname van het HPV-vaccin in het Rijksvaccinatieprogramma. [3] Een reporter stelt de volgende vraag :
‘Hoe kun je er zeker van zijn dat de industrie een eerlijk antwoord geeft?’ Antwoord Professor J. van der Noordaa (lid van de Gezondheidsraad): ‘Dat kun je niet. Dat moet je dan maar hopen. We hebben de mensen bevraagd en aangenomen dat wat ze zeggen waar is.’

Is dit werkelijk waar Steenvoorden? Wel graag bij de les blijven ipv je collega af te zeiken.

Frank de Graaf, 20 augustus 2018, 19:50

De afgelopen week wat weinig vingertjes in de lucht in deze klas, wel wijzende vingertjes en weinig waarheidsvinding.

Onderzoeker medisch journalist Del Bigtree in exclusief interview afgelopen week met bijzondere bewustwordende volhardende mensen die zich o.a. inzetten voor de gezondheid van onze (klein) kinderen. Rond 1.06 specifiek over glyfosaat, waargenomen in hoge concentraties in het vaccinprogram ( afkomstig van leveranciers die ook hier in Nederland vaccins leveren..,) en de keiharde bewezen leugens die de hier bedoelde industrie naar voren brengt.
Ook de bespreking van een hoogst opmerkelijke situatie met een moeder in een kinderdagverblijf is zeer interessant en hoopgevend. Hier de link
https://youtu.be/FcWzRf2OEjI

Frank de Graaf, 22 augustus 2018, 12:41

Blijft voor een ieder een interessante les ‘‘had ik deze vaccinwaanzin maar eerder geweten’’ van Dr. J. Consemulder!

Oei, de mazelen nemen toe, hoor ik zojuist op het journaal- dinsdag 21 aug. 2018- (dan kan het geen ‘fake news’ zijn, toch!?). Ik vermoed dat er een sterke (causale?) correlatie ligt met de dalende vaccinatiegraad en de omgekeerd evenredig stijgende vaccinatiepropaganda (het echte ‘fake news’ zou je bijna denken), mocht u het gemist hebben

Frank de Graaf, 22 augustus 2018, 12:48

vervolg dr. J Consemulder:

Gelukkig ligt het echte bewijs vrij eenduidig: vaccinaties zijn onwetenschappelijk, ineffectief (tenzij je epidemieën wilt starten juist) en potentieel levensgevaarlijk! En verplichte vaccinaties is de grootste waanzin en ook daar is gebleken dat er juist vele zieken doden kwamen NA en DOOR de vaccinaties… (dit is ook de reden waarom er destijds noodgedwongen gestopt moest worden met verplichte vaccinaties, het is maar dat u het weet):

https://www.youtube.com/watch?v=amkh8FEnqdU
zie ook
https://www.youtube.com/watch?v=a5oVnDzxeJA

 

 

Frank de Graaf, 23 augustus 2018, 10:46

Tja de les zou niet compleet zijn door haar niet te noemen dr Suzanne Humphries. De arts die wel zeldreflexie toonde toen ze er achter kwam dat de vaccins die ze haar patienen gaf een gevaar vormden voor de gezondheid van haar patienten.. we gaan nog veel van haar horen,  eerst maar haar verklaring onder ede.
https://youtu.be/aNKcaWp3Sf4

Frank de Graaf, 27 augustus 2018, 08:52

We hebben mazzel met de mazelen!
Het is een milde kinderziekte, ons immuunsysteem wordt er beresterk door en het geld dat wordt uitgegeven voor de letterlijk ziekmakende vaccins- die niet effectief veilig zijn bewezen,  dat (belasting)geld kunnen we veel beter aan gezonde dingen besteden.

Van groots belang is de wetenschap dat het doorlopen van een kinderziekte op een natuurlijke manier, zonder vaccins,  een levenslange immuniteit garandeert!! Vaccins veroorzaken ernstige bijwerkingen!!! In Amerika is alleen al voor 4 biljoen aan vaccinschade door de rechter toegewezen..Het gaat om het leed van honderduizenden kinderen na het “onschuldige prikje”, zo heeft
Dr. Steven M. Rubin PhD verklaard: “Its not an opinion, its a fact that vaccins are killing and injured our children. There is no single vaccin that is safe”.
https://www.facebook.com/CaliforniansAgainstSB277/videos/vb.1374879262831019/1439069199745358/?type=2&theater;
Het mazelen BMR vaccin veroorzaakt daarin dus wereldwijd ernstige vaccinschade, heel veel leed en met dodelijke afloop!

Het is dus 180 graden anders dan dat bepaalde journalisten ons willen laten geloven.
Een voorbeeld daarvan is Rosanne Hertzberger. Hertzberger haar uitlating ‘‘wel onder de paraplu willen staan van gevaccineerden’’ en daarmee gezonde ongevaccineerden beschuldigt van parasiteren..
Wil zij bewust tweespalt creëren?Inderdaad levensgevaarlijk voor haar als het volk zich bewust wordt over haar misvatting over groepsimmuniteit.
https://youtu.be/nugXXqsFEJQ
Een realiteit is dat ouders hun kind door vaccineren (onbewust) die levenslange immuun-mogelijkheid ontnemen..en (onbewust) hun kind blootstellen aan de hoge concentraties toxiteit die bewezen levensbedreigend zijn..

Weet u wie de marketing betaald van vaccins wereldwijd?https://www.youtube.com/watch?v=KZa35FcqFSg&t=3s Een heel netwerk en dat is precies waarom u nu ook op het journaal zoveel onwaarheden hoort over vaccins?
Het is bewezen dat de betreffende industrie betalingen doet aan alle betrokken partijen die de missie “vaccins zijn gezond” ondersteunen, zoals destijds artsen dat ook deden-niet eens zo heel lang geleden -bij de marketing van “roken is gezond” (ja u leest het goed). Ghostwriting is daarbij een nieuwe strategie waarbij “deskundigen” , liefst professoren van bekende universiteiten hun naam -tegen forse bonussen- verbinden aan door de industrie gemanipuleerde onderzoeken (met de gewenste uitkomsten.)

De laatst bewezen fraude is vorige week aan het licht gekomen. https://youtu.be/FcWzRf2OEjI
800 gemanipuleerde onderzoeken, waarbij de Rechtbank betrokkenen op alle punten schuldig heeft verklaard, het KANKERVERWEKKENDE GLYFOSAAT( OOK IN VACCINS aanwezig) speelde hier een hoofdrol.
https://www.youtube.com/watch?v=z2mB5bo49Kg&feature=youtu.be

Als u meer over fraude m.b.t. vaccins wilt weten bekijk dan de documentaire Vaxxed en volg het werk van artsen /vaccinspecialisten als dr. Seneff en dr. Humphries die de hoge toxiteit van vaccins en de vondst van glyfosaat in vaccins bevestigen.
https://youtu.be/z2mB5bo49Kg

Maar vlak ook deze moeders niet uit
http://www.momsacrossamerica.com/glyphosate_in_childhood_vaccines
En natuurlijk niet te vergeten
https://stichtingvaccinvrij.nl/bmr-vaccin/

Afsluitend dit bericht van Dr. Patrick Gentempo, maker van de aanbevelingswaardige documentaire “vaccins revealed”:”no matter how long or how much it takes , we know that minute by minute Kids are damaged by vaccines -based on a lie- and we can not allow that to persist!”
Hoe lang of hoeveel het ons ook kost, we weten dat iedere minuut kinderen worden beschadigd door vaccins - gebaseerd op leugens - en wij kunnen niet toestaan om dat voort te laten gaan.

Frank de Graaf, 2 september 2018, 22:52

Steeds meer pro science ouders ( voor onafkankelijk onderzoek vaccinveiligheid) vinden het belangrijk dat er duidelijkheid komt hierover. De belangrijkheid hiervan werd dit week onderstreept door wetenschapper/ onderzoeker Dr. Dick Bijl :“Ik zie steeds meer ouders die weigeren om hun kinderen te laten vaccineren omdat ze de farmaceutische industrie wantrouwen” en
“Ik zie dat de overheid onvoldoende in staat is om een adequaat wetenschappelijk antwoord te geven in dit soort brandende kwesties. Ja, dan gaan mensen zelf op zoek naar informatie.”

De Stichting Vaccinvrij heeft afgelopen week een WOB verzoek ingediend bij onze minister van volksgezondheid om duidelijkheid te krijgen op basis van welke veiligheidsonderzoeken er vaccins besteld worden bij (de van fraude beschuldigde?) vaccinleveranciers.

Tot op heden zijn er bij de Stichting Vaccinvrij geen onderzoeken bekend   die vaccinveiligheid en effectiviteit garanderen. Daarentegen zijn er honderden onderzoeken bekend waaruit juist de onveiligheid zou blijken.
https://stichtingvaccinvrij.nl/waar-is-de-wetenschap-stichting-vaccinvrij-stuurt-wob-verzoek-aan-ministerie-voor-vws-en-rivm/

Frank de Graaf, 5 september 2018, 16:15

Fake-nieuws Volkskrant blamage?
Als je al zo lang nalaat de realiteit rond dit onderwerp op te schrijven verlies je als journalist/ krant dan je geloofwaardigheid?

Al wat langer dan een Jaar geleden zijn speciaal journalisten wereldwijd opgeroepen onderzoek te doen naar het “veilig en effectief” vaccin..Er is zelfs een beloning van 100.000 dollar uitgeloofd aan de gene die dat veilige vaccin/ onderzoek op tafel kon leggen. Niemand die zich gemeld heeft tot heden, anders had Robert de Niro en Kennedy jr hier zeker verslag over gedaan. Op bedoelde persconferentie lagen wel meer dan 300 wetenschappelijke onderzoeken die de onveiligheid van de huidige vaccins aantonen!

We hebben tot op heden nimmer iets vernomen van de -door ons betaalde- “om-roeptoeter” en andere reguliere media in Nederland over de toxiteit van vaxxins ..terwijl deze echt zijn waargenomen, geen fakenieuws dus en keiharde feiten. Niet logisch lijkt me dat hierover niet wordt bericht door o.a. journalisten.. Dat ruikt…netjes gezegd.

Vergeet ik bijna te noteren dat het hier bedoelde geshopte babyfotootje eerder onderwerp van gesprek was kortgelee, en een selecte groep van onderzoekers( geen journalist ) hier “ de vinger achter kreeg” en heeft moeten vaststellen dat de mainstreammedia haar positie misbruikt en de goedvertrouwende burger met angsten opzadelt d.m.v. geplande gerichte angstcampagnes waar ook deze ‘’ónafhankelijke’’ volkskrant zich ook voor laat lenen.

Daarmee is voor velen deze situatie onacceptabel geworden. De wijze waarop geprobeerd wordt een en ander in het filmpje ‘‘weg te poetsen’’ is uiterst gênant te noemen. De Volkskrant (en consorten) hebben de plicht om de onderste steen boven te krijgen en ballen te tonen.. maar ontlopen feitelijk hun verantwoordelijkheid.
Genoeg is genoeg,  het speelkwartier is over, alleen nog de waarheid op tafel!
En misschien deze ‘natte krant’ opheffen?
We hopen op beter!

https://www.facebook.com/volkskrant/videos/317592272343494/UzpfSTYyMTk5ODczNzkwNDk3MToxNzExNzUyNzg1NTk2MjIy/

Frank de Graaf, 9 september 2018, 13:42

Lezing van Dell Bigtree waarin ruim vodoende informatie voor de journalist die wil meehelpen aan waarheidsvinding m.b.t. onveiligheid vaccins, corruptie en criminaliteit farmaceuten.

https://youtu.be/RJh3TiCFJH4

 

 

Frank de Graaf, 20 september 2018, 09:09

Interessante link hierboven van de Volkskrant!  Met in het achterhoofd dat een aantal van ‘s werelds meest vooraanstaande vaccinexperts hebben aangegeven dat er een aanwijsbaar verband is tussen vaccins en autisme, op basis van huidige onderzoeken en praktijkervaringen.
Zie de conversatie hierover deze link
http://www.greenmedinfo.com/blog/clear-legal-basis-vaccines-cause-autism

Frank de Graaf, 21 september 2018, 10:33

Een belangrijke les ook voor journalisten!

Moge deze heldere boodschap “ Open Letter to the World Health Organisation” doordringen bij beleidsmakers, politici en verantwoordelijken!

De waarheid rond veiligheid en effectiviteit van vaccins moet nu op tafel. De belangrijkheid van onafhankelijk onderzoek moet duidelijk zijn voor een ieder, en dat dit nu pertinent niet het geval is. De situatie van Fraude & Leugens en belangenverstrengeling door Overheden en Farmaceutische Industrie is urgent. Artsen dienen te weten wat er in een vaccin zit! De gezondheid van onze kinderen is in gevaar! Er zijn ontelbaar vele kinderlevens verwoest door zogenaamde veilige vaccins!!
https://www.efvv.eu/open-letter-to-the-who-from-international-organisations/

Frank de Graaf, 22 september 2018, 13:31

Shocking dat nu juist die gene (Department for Justice) die had moeten opkomen voor het belang van zo vele vaccin-beschadigde kinderen Fraude plegen.


Anne-Marie van Raaij heeft een link gedeeld met de groep Kritisch Prikken.
3 uur

September 20, 2018
Robert F. Kennedy, Jr. Demands the Office of the Inspector General and Congress Investigate Department of Justice for Fraud and Obstruction of Justice
WASHINGTON, D.C. Robert F. Kennedy Jr., Chairman of Children’s Health Defense (CHD), and Rolf Hazlehurst, parent of a vaccine-injured child, petitioned the Department of Justice (DOJ) Office of Inspector General (OIG), and the Senate and House Judiciary Committees today to investigate actions taken by federal personnel during the “Vaccine Court” Omnibus Autism Proceedings (OAP).
Recently discovered evidence provided by Kennedy and Hazlehurst details obstruction of justice and appallingly consequential fraud by two DOJ lawyers who represented the Department of Health and Human Services (HHS) in 2007. These actions led to a denial of justice and compensation for over 5,000 families who filed claims of vaccine injury leading to autism in their children.
Vaccine manufacturers have enjoyed blanket liability immunity from vaccine injuries since Congress created the National Vaccine Injury Compensation Program (NVICP) as part of the National Childhood Vaccine Injury Act (NCVIA) of 1986. To expedite the more than 5,000 petitions filed in the program between 2001 and 2007, the “vaccine court” consolidated the petitions into the OAP. Rather than each petition being determined on its own merits, the court determined the outcomes for all 5,000 cases based on six representative test cases.
Kennedy and Hazlehurst provide newly discovered evidence that the leading HHS expert, whose written report was used to deny compensation to over 5,000 petitioners in the OAP, provided clarification to the DOJ lawyers that vaccines could, in fact, cause autism in children with underlying and otherwise benign mitochondrial disorders. The witness informed the DOJ attorneys that they were taking his entire written statement out of context and the statement should not be used as a blanket statement for all children in the OAP, which is exactly what they did. “The DOJ intentionally and fraudulently misrepresented its own expert’s written opinion. In order to prevent the expert from revealing the truth to other petitioners or the special master these DOJ lawyers canceled the expert’s oral testimony to keep him from stating his true opinion in public. In the process, the DOJ and HHS concealed critical material evidence of how vaccines can cause autism in some children” stated Hazlehurst, who obtained depositions and sworn affidavits documenting these facts.
“Congress created the National Vaccine Injury Compensation program to compensate the injured, not to create a federal program where dirty legal maneuvers are utilized to deny compensation. It is unethical for attorneys to consciously exclude evidence in any legal proceeding; it is grounds for disbarment and, potentially, criminal action,” Mr. Kennedy said. “DOJ attorneys have committed fraud to deny Congress’ promise to these families for rightful compensation and lifelong care for their injured children.”
The fraud by the two DOJ attorneys directly influenced the 2011 Bruesewitz v. Wyeth Supreme Court decision which all but shut the door forever for families seeking redress for vaccine injury in the civil court system.
Since this miscarriage of justice, roughly one million children have been diagnosed with autism. An unknown percentage of these cases are the result of vaccine injury. As of 2015, the projected annual cost for autism was $268 billion and is expected to reach $1 trillion by 2025. These growing costs now fall on families and on taxpayers through the costs borne by local school districts, states and Medicaid.
Congress has a moral and legal duty to investigate these highly unethical actions of the Department of Justice in the Omnibus Autism Proceeding.

Frank de Graaf, 26 november 2018, 14:22

dr. Bernardine Healy, MD
Former director of the National Institutes of Health, CEO of the American Red Cross. Health Editor U.S. News&World; Report:
‘‘We have to question the isue, not to deny it’‘, ‘’ De tijd is nu aangebroken om de juiste vragen te stellen over vaccins, niet om de problemen te ontkennen.’‘

De uitnodiging aan journalisten door Robert Kennedy hiervoor- het stellen van de juiste vragen - staat nog steeds open..zie link
https://youtu.be/DqWhzKewILk

Frank de Graaf, 13 januari 2019, 17:19

Met het oog op het interveuw van dr. Toni Bark met dr Stephanie Seneff (1)  en meer opmerkelijk verklaringen deze week

Frank de Graaf, 13 januari 2019, 17:22

Met het oog op het interveuw van dr. Toni Bark met dr Stephanie Seneff (1)  en meer opmerkelijk verklaringen deze week aangaande de vaccin-autismelink hier ter informatie aan ‘‘de klas’’ dit bericht.  Zo was er de reportage van Journaliste Charyl Attkinsson (2), waarin een prominente rol voor dr. Zimmerman, autoriteit op vaccingebied die de vaccin autisme link bevestigde, uiteindelijk ten kost van zijn baan. Children Health Defense/ Kennedy jr. en info over het vers van de pers gedrukte boek “ how to end the Autisme epidemic” van JB Handley , waarin swerelds meest gerespecteerde deskundigen bevestigend verklaren over bedoelde link (3). Tensl;otte (4)Mary Holland (NYO School of Law) die in het bewijs van aangetoonde vaccin autisemelink “op tafel legt”.  Zeer opmerkelijk in 1 week deze batterij aan deskundigen die verklaringen afleggen over de bewezen link tussen autisme en vaccins. Opmerkelijk dat er met geen woord over wordt gesproken op het door de belastingbetaler betaalde 20.00 uur NOSjournaal.  Deze spreekbuis voor het bedrijfsleven en fungerend als zoethouder en ‘‘gekleurd nieuws’’ voor het volk lijkt zich meer en meer ongeloofwaardiger te maken.

1.  <div 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;”><iframe src=“https://streamable.com/s/adhtm/zgmtdo” frameborder=“0” width=“100%” height=“100%” allowfullscreen 100%; height: 100%; position: absolute;”></iframe></div>

2.  http://fullmeasure.news/…/cover-sto…/the-vaccination-debate…

3.  https://www.facebook.com/…/vb.4090377028…/2123359517975537/…

4.  https://www.brighteon.com/5986151295001

Frank de Graaf, 13 januari 2019, 17:48

werkend linkjes m.b.t. vorig bericht 46

1 https://streamable.com/s/adhtm/zgmtdo?fbclid=IwAR2b40y5jbjlLHzQylOtQJQyZaezLvNU_FCKhrw8f2UBxGJpDsjq54MvBwA


2 http://fullmeasure.news/…/cover-sto…/the-vaccination-debate…


3 https://www.facebook.com/HighWireTalk/videos/vb.409037702805561/2123359517975537/?type=2&theater;&__xts__[0]=68.ARBHaoCod1VEK7od_iK_bG8QLDE-UAJAJCIuGdEXjuzsh1OU_wKAhtnXB7rjeTEKbCf8KMuAewT7DW86pPykf9LHvGJVHXN-uQC7QGcgUY9dicJlvRARQ02kujHknSCN1aMYyGQRbysQY7mZtWV8WbqtjFl7kRFbMJGvriD0Ru7XVDvc4ftIvPbjU6FoGjJNSAQ550X2tOI31uwGorO7xDZMcwsMdTN7JP0QZLnS6cjGbYSGUauzU3EKQaCFcXv26U5u5DnFrEUhisVKHBrHtzNPMb3ayadC52rsxfsgS-mCN4GllJiWpEM6VqOjz5ZcwXgraUDQbZoIIZqkvoUjUtHJsCbYT1e2&__tn__=-UK-R


4 werkt

Frank de Graaf, 14 maart 2019, 13:18

11 maart om 14:11 ·
https://stichtingvaccinvrij.nl/dr-andy-wakefield-vs-brian-d…
In dit interview worden de documenten getoond waaruit blijkt dat
Doktor Wakefield vals wordt beschuldigd van fraude en manipuleren van data. Diegene die hem daarvan beschuldigen zijn de schrijvers / ‘’journalisten’’ die onware artikelen schrijven en die worden betaald door de makers van het BMR vaccin Glaxo- Smith-Kline.
Juist dit BMR vaccin (in Engeland MMR-vaccin genoemd) staat centraal in dr. Wakefield zijn onderzoek gedurende vele jaren. En waarover hij (inmiddels als BMR vaccinspecialist..) - wilde getuigen in een rechtzaak dat de veiligheidsstudies niet gedaan worden.
Hierdoor moest de integere arts Wakefield, die (vaccinbeschadigde) kinderen en ouders een stem wil geven, door Glaxo Smith Kline ‘’monddood’’ worden gemaakt (‘’gewakefield’’.)
Uit getoonde documenten in dit interveuw blijkt dat GlaxoSmithKline in naam van Brian Deer onzuiver/frauduleus handelt. De speciaal voor deze happening aangetrokken directeur medianieuws GSK die de riooljournalistiek inschakelde heet Robert Murdoch, die het netwerk van zijn vader Mediamagnaat Rubert Murdoch gebruikt, o.a. the Sunday Times.
Gezien de bewijzen is de hoop dat Dr. Andrew Wakefield zijn naam als arts in ere wordt hersteld. Na de gewonnen rechtzaak/ eerherstel van zijn collega-arts prof.dr. Walker Smith - betrokken in dat zelfde onderzoek - is dit dan ook de verwachting.
Schokkend is dat tijdens het interview blijkt dat gezonde vaccinkritici als onderzoeker Dan Olmstad op mysterieuze wijze het leven laten https://www.youtube.com/watch?v=qSx4BQhbakQ Geleverd bewijsmateriaal m.b.t. vaccinonveiligheid mag kennelijk niet het licht zien.
De naar het lijkt eenzijdig geïnformeerde Nederlandse Politici Klaas Dijkhof (VVD), Rens Raemakers ( D66) en prof. dr. ir. Ger Rijkers van de UCR in Middelburg hebben zeer laatdunkend over dr. Wakefield bericht terwijl deze juist wil opkomen voor de gezondheid van kinderen. Vaccin-beschadige kinderen die nu geen stem hebben.
Saignant detail is dat met het geven van een podium aan GSK tijdens het vaccinatiedebat afgelopen jan/ febr 2019 in de 2e Kamer - en het niet stellen van de kritische vragen aan GSK - hiermee de positie/ geloofwaardigheid van de 2e Kamer in het geding is gekomen.
Daarbij is de kwestie Wakefield al heel lang bekend en heeft Politiek Den Haag zich hierin (de rol van GSK) blijkbaar niet willen verdiepen.
Wel heeft de voorzitter van de 2e Kamer middels een schrijven -gericht aan Door Frankema - de vertegenwoordiger van de steeds groter groeiende groep goed geïnformeerde bewuste ouders (tevens van gestorven - vaccinbeschadige kinderen) - Door Frankema bewust niet te willen uitnodigen voor het ‘’debat’’.
https://stichtingvaccinvrij.nl/waarom-is-de-stichting-vac…/…
Namens de vaccinbeschadigde kinderen, moeders en vaders die de ‘’onderste steen boven’’ willen m.b.t. vaccinveiligheid is vorige week hierover een klachtbrief geschreven aan de voorzitter van de 2e Kamer .
https://stichtingvaccinvrij.nl/stichting-vaccinvrij-dient-…/
Tenenkrommend was te moeten constateren dat tijdens het vaccin’’debat’’de kritische vragen zijn uitgebleven rond vaccinveiligheid (zoals eerder verwoord in de brief aan de World Health Organisation (WHO) door honderdduizenden/miljoenen? ouders).
https://stichtingvaccinvrij.nl/open-brief-van-internationa…/
Kort vooraf aan het ‘‘vaccindebat’’ is deze WHObrief tevens verstuurd aan alle Politieke Partijen in de 2e Kamer. Alle afgevaardigden van deze partijen hebben de goede ontvangst hiervan bevestigd. Tot heden is de inhoud -lees de kritische vragen - niet in het ‘vaccindebat’ ter sprake gekomen.
Als men in Politiek Den Haag denkt deze groter groeiende groep betrokkenen te kunnen uitsluiten en te ‘’wakefielden’’ kan men bedrogen uitkomen.
Doeslief, normaal en wijs zou ik zeggen.
Ps.
De gewonnen Rechtszaak waarbij is aangetoond dat de vaccinveiligheid afgelopen 32 jaar niet is gecontroleerd door de verantwoordelijke instanties is een kroon op het werk van advocaat Kennedy.
https://www.aimintegrativemedicine.com/…/why-kennedy-sued-t…
A recent US court case revealed there has been no quality control over vaccines manufactured by big-pharma for at least 32 years. Autism rates are excepted to drop dramatically now that parents can stop the poison being injected into their kids
Opvallend is dat dit belangrijke nieuws over vaccinonveiligheid angstvallig wordt stil gehouden in Nederland.

Frank de Graaf, 14 maart 2019, 13:35

Update WOB verzoek van ouders ouders aan het RIVM (controlerende instantie Overheid voor het Rijksvaccinatieprogram).

Conclusie ( 14 maart 2019):
Het RIVM is niet in staat geweest wetenschappelijk bewijs te overleggen van Veiligheid.
Zie onder toelichting.

Update 14-02-2019 Het proces verloopt zeer traag. Tot op heden hebben wij slechts van de combinatie Men ACWY-BMR op 14 maanden het wetenschappelijk onderzoek ontvangen en de afspraak voor het gesprek is nog steeds niet gemaakt. In samenwerking met wetenschappers die de studies hebben bekeken, hebben wij geconcludeerd dat:
– het RIVM niet in staat is geweest om ons wetenschappelijk bewijs van veiligheid te overleggen van combi-vaccin Men ACWY – BMR op 14 maanden
– het CBG niet in staat is geweest om ons wetenschappelijk bewijs van veiligheid te overleggen van combi-vaccin Men ACWY – BMR op 14 maanden
– het RIVM niet in staat is geweest om ons documenten te overleggen waaruit blijkt dat zij de claims dat bewezen zou zijn dat dit veilig is gecontroleerd heeft.
https://stichtingvaccinvrij.nl/wob/…

Frank de Graaf, 14 maart 2019, 13:59

Informatielink waarin de voortgang m.b.t. het WOB verzoek waarin duizenden ouders in Nederland van het RIVM (namens Overheid verantwoordelijk voor vaccinveiligheid) eisen het wetenschappelijk bewijs van vaccinveiligheid te overleggen.
https://stichtingvaccinvrij.nl/wob/

Tussenstand: Het RIVM is sinds de aanvraag   augustus 2018 van het WOB verzoek niet in staat geweest het gevraagde wetenschappelijk bewijs van vaccinveiligheid te overhandigen.

Frank de Graaf, 3 april 2019, 09:59

Nederlands ondertiteld!! Wetenschapper, arts, vaccindeskundige, dr. Meehan komt na 15 jaar studie en ervaring tot de conclusie dat de veiligheidsstudies op vaccins niet wordt gedaan (’‘the goldstandard’‘). Op dit moment beschadigen we onze kinderen. Hij komt tot de conclusie dat vaccins vanwege (ook de juist kleinere hoeveelheden..) aluminium een groot gevaar opleveren voor kinderen en er m.b.t. vaccinveiligheid vanuit de Overheid NUL garantie is. De veiligheidsstudies worden eenvoudigweg NIET gedaan door de Pharmaindustrie. Als arts die een eed heeft afgelegd ‘‘do not harm’ in de wetenschap dat 85 % van de door de Pharma Industrie betaalde onderzoeken als frauduleus kan worden aangemerkt, kan ik als arts hier niet langer mijn mond over houden.
https://youtu.be/—mWQwrlOP0
schokkend nieuws:
Autisme wel een schadelijk gevolg van vaccins volgens ‘s werelds meest erkende topexpert dr. Zimmerman. Iets dat de Overheid geheim wilde houden.
Journaliste Sharyl Attkinsson doet verslag.
https://youtu.be/1XUM2gvfbW8
Wetenschapper arts dr. Seneff geeft hier een onderbouwing van de vaccinlinks met neurodegeneratieve ziekten, waaronder autisme. En de stijgende lijn/ verwachting hierin in 2025 > 1 op 2 kinderen autisme in USA. https://streamable.com/s/adhtm/zgmtdo…
Het RIVM is tot heden niet in staat geweest wetenschappelijk bewijs van vaccinveiligheid te overleggen aan onafhankelijke wetenschappers, in opdracht van Stichting VaccinVrij, namens duizenden bezorgde ouders (WOB verzoek).
Het RIVM komt ‘‘niet professioneel’’ over en de uitkomsten zijn schokkend. https://stichtingvaccinvrij.nl/wob/
Gerespecteerd arts- wetenschapper Dick Bijl destijds bij -Antoinette Hertsenberg: ‘‘gedegen onderzoek is nodig, het RIVM-onderzoek is van een lagere orde””(bewijskracht) .
https://youtu.be/TVJM19buuwc
Onlangs herhaalde Bijl in Maart 2019: ” Het onderzoek dat door fabrikanten aan de EMA (European Medicines Agency*) overhandigd wordt moet openbaar worden zodat iedereen weet waar we het over hebben. Zodat ook onafhankelijke onderzoekers ermee aan de slag kunnen. Relaties van fabrikanten en autoriteiten gaan uit van vertrouwen en dat is van fabrikanten vaak teveel gevraagd. En we weten gewoonweg niet (inzake vaccin(on)veiligheid) welke bewijzen over werkzaamheid en bijwerkingen fabrikanten nu hebben aangeboden “ .
* De EMA kwam eerder in beeld in de uitzending Zembla waar bleek dat het EMA kantoor in Brussel beheerd en grotendeels betaald wordt door de Pharmaceutische Industrie en de controle/ toelating van medicijnen door hen geregeld wordt. En feitelijk onze kinderen onderdeel vormen van een groot vaccinexperiment.
https://youtu.be/vBR42kkZlyM
Politiek Den Haag ook wakker worden?

Frank de Graaf, 8 juli 2019, 15:00

Vandaag een signaal van Dell Bigtree   ‘’Talk to the reporters’’, Dus bij deze
https://www.facebook.com/HighWireTalk/videos/367569627286044
There are a lot of groups who have try-ed to take the data down (of the unsafe vaccins)by saying the autism- vaccine link is not true. They tried it 4 years long to manipulate the data.
The only way to get arround it was by Fraud. But the data was incripted,  as dr. W. Thomson said it.
They could not manipulate it.
You can say what you want about dr. William Thomson,  dr. Anrew Wakefield or Brian Hooker.  But chalenge the data.  The Data is there.  Do your Job.
Up to 50 % of Autisme is definitely contributed by vaccins.
Bronnen:
Dr William Thomson
Dr Zimmermann
Dr Brian Hooker
JB Handley

Dell Bigtree ‘’We won the scientific debate, I think its over’’
The Pharma minded-payed don’t like to have the debate because they know the data is against them. What they try to do is after the mislukking to manipulate the data – they trying to scare people by the television which they own en gekochte lobbyist and hole governments. killl people..
But its over!
https://www.facebook.com/HighWireTalk/videos/367569627286044
It’s a hopefull time!
The people are waking up!
I hope reporters get also involved.

Andrew Wakefield: ‘‘Mandated vaccination is nothing more then forced experiment.’‘

Frank de Graaf, 8 juli 2019, 15:46

Peter Gøtzsche heeft ook aangegeven dat de vaccinfabrikanten geen veilig vaccin kunnen overhandigen, hebben gefraudeerd en vaccinschade met dodelijke slachtoffers aanzienlijk is. Een en ander is deze week bevestigd https://lnkd.in/gBnixcz
Kort geleden kwam klokkeluider wetenschapper arts dr. Judi Mikovits in het nieuws die als geen ander weet wat er precies in vaccins zit.
https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=lGxG9gU9jCk
Om bepaalde redenen mag er geen waarheidsvinding plaats vinden. Iets wat je tegen Nederlandse (groot) ouders en kinderen wel als Overheid moet kunnen uitleggen maar wat tot op heden blijkbaar niet is gebeurd https://lnkd.in/gvvzw-K
In Italie heeft de Corvelvagroep (artsen/wetenschappers) de onveiligheid van vaccins bevestigd ://lnkd.in/g7yzmUD
Het schijnt dat Klaas Dijkhoff in juni 2019 heeft beloofd aan de bezorgde vader Frank Reusink om op korte termijn het bewijs van vaccinveiligheid te overhandigen
https://lnkd.in/gXdbHgy

Vanwege het uitblijven van duidelijkheid omtrent vaccinveiligheid vanuit het RIVM ( verantwoordelijk voor Rijkvaccinatieprogram) en verantwoordelijke volksgezondheid Staatssecretais #PaulBlokhuis en minister #HugodeJonge nemen steeds meer ouders hun eigen kinderen in bescherming..
Verstuurd vanaf mijn iPhone

Frank de Graaf, 16 november 2020, 18:23

Ja en dan zijn we nu op de 16e november 2020 beland.  Het beloofde veilige vaccin door politici Mark Rutte en Klaas Dijkhoff is niet aangereikt geworden.  Men is gaan liegen.  Dijkhoff zegt wel de info te hebben gestuurd maar is exposed en heeft bij het PSV stadion aan Frank Ruesink verteld dat hij vanaf dat moment vanaf ‘‘bovenaf’’ te horen heeft gekregen niet meer met Ruesink te mogen spreken.  Dit en alle andere ‘‘ontdekkingen’’ het afgelopen jaar is vastgelegd in het boek ‘‘Hugo, ik ben ook jouw soldaat niet’’ en waaraan ik heb mogen meewerken als ‘‘ontdekkende’’ grootouder die graag voor gezondheid en levensgeluk kiest,  ook voor mijn (klein)kinderen.    Hier zie je hoe ‘’ je er door heen liegen’’ eruit ziet.  https://youtu.be/4VXUfIYfRgM    Wel stil gehoorzaam klasje geworden hier en wel lekker rustig.  Zie voor meer info VaccinGate http://www.frankruesink.nl

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.