vlaams-nedellandse-beurs

— maandag 15 november 2021, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Andries Knevel neemt afscheid bij de EO

© Jaco Klamer

Andries Knevel stopt per 1 december als presentator bij de EO, schrijft de EO maandag. Knevel was graag nog langer gebleven, maar de wet laat het niet toe, zegt hij in een interview met het Nederlands Dagblad.

Na 43 jaar nemen de omroep en Knevel “in dankbaarheid afscheid” van elkaar. “Andries en de EO vertrouwen erop dat Andries zijn passies vanaf 2022 op andere manieren vorm zal weten te geven”, schrijft de EO maandag.

Knevel begon in 1978 bij de Evangelische Omroep. Hij presenteerde er onder meer het programma Het Elfde Uur, waarin hij in gesprek ging met onder anderen politici en schrijvers over het geloof. Ook maakte hij programma’s als Knevel op Zaterdag en de latenightshow Knevel & Van den Brink. Naast zijn werkzaamheden als presentator was Knevel ook actief in het bestuur van de omroep.

“Dankbaar maar ook met enige weemoed kijk ik terug op een prachtige en intense periode uit mijn leven”, aldus Knevel in het persbericht. “Werken voor de EO was voor mij ook en vooral bezig zijn voor het Koninkrijk van God. Dat werk zal, bij leven en welzijn, op een andere wijze mijn passie blijven houden.”

In een interview met het Nederlands Dagblad laat Knevel weten dat hij nog graag bij de EO was gebleven. “Ik ben vier jaar geleden met pensioen gegaan. Toen heb ik vier keer een jaarcontract gekregen. Er is een wet die zegt dat je daarna een half jaar moet stoppen. Ik heb overal naar gekeken. Vrijwilligerswerk, het zzp’erschap, een BV oprichten, een nulurencontract, allemaal, maar volgens de wet mag het niet. In februari hoop ik zeventig jaar te worden. De EO zei: ‘Is dit dan niet een mooi moment om helemaal te stoppen?’ Ik begrijp dat heel goed, maar ik had met name graag het pastorale programma Groot Nieuws op Radio 5 voortgezet.”

Bekijk meer van

EO Andries Knevel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.