e learning nvj

— woensdag 3 mei 2017, 09:39 | 0 reacties, praat mee

Amnesty protesteert met projecties op Turkse ambassade Den Haag

De projectie veranderde de gevel van de ambassade tijdelijk in een gevangenis | Amnesty International

Amnesty International heeft gisteravond actie gevoerd bij de Turkse ambassade in Den Haag. Er werd aandacht gevraagd voor de vele journalisten die in Turkije gevangen zitten. Amnesty projecteerde hun namen op de gevel van de ambassade. Laatste wijziging: 3 mei 2017, 09:43

De actie vond plaats aan de vooravond van de Internationale Dag van de Persvrijheid op 3 mei. Via de Twitter-hashtag #FreeTurkeyMedia wordt specifiek aandacht gevraag voor de repressie in Turkije in de nasleep van de mislukte staatsgreep van juli vorig jaar. Turkije voert zuiveringen door in alle lagen van de maatschappij, waar honderdduizenden mensen ervan worden beschuldigd op een of andere manier die couppoging te hebben gesteund.

Journalisten die in Turkije zitten vast op beschuldigingen van terreurdaden, enkel omdat ze een tweet verstuurden, een cartoon tekenden of hun mening gaven. “Onder de afgekondigde noodtoestand is het mogelijk om mensen maandenlang in voorarrest te houden. Geformuleerde aanklachten zijn meestal verzonnen, volstrekt absurd of geheel en al zonder bewijs van een daadwerkelijk strafbaar feit”, aldus Amnesty.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.