— donderdag 21 november 2019, 09:26 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse militair Vindman eist rectificatie van Fox News

Alexander Vindman, voorafgaand aan een verhoor door het House Intelligence Committee op 19 november | Reuters

De Amerikaanse militair Alexander Vindman - een belangrijke getuige in de verhoren rond mogelijke impeachment van president Trump - heeft bij Fox News een rectificatie en excuses geëist. In een segment werd getwijfeld aan zijn loyaliteit aan de Verenigde Staten.

Eind oktober stelde presentatrice Laura Ingraham dat Vindman, een gedecoreerde militair die in Oekraïne is geboren, mogelijk tegen de belangen van de Amerikaanse president handelde in zijn advieswerk rond Oekraïne. Haar gast, een voormalige juridisch adviseur van president George W. Bush, viel haar bij en sprak zijn verbazing uit. “Sommigen zouden dat spionage noemen”, aldus deze John Yoo.

Volgens Vindmans advocaat David Pressman is deze insteek vervolgens eindeloos herhaald en verspreid, niet in de laatste plaats door Trump zelf. Yoo zou de opmerking van spionage vanuit zijn expertise hebben gedaan, wat het extra gewicht heeft gegeven, aldus Pressman.

Yoo distantieerde zichzelf begin deze maand in een ingezonden stuk in USA Today van die uitspraak. Hij zou Vindman niet van spionage hebben beschuldigd, alleen hebben opgemerkt dat Oekraïne zich daarmee bezig hield.

Pressman zegt dat de openingszin van dat stuk - I really stepped in it this week - aantoont dat Yoo zich bewust was dat hij een leugen verspreidde. Meer bij Newsweek

Bekijk meer van

Fox News

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.