— maandag 31 juli 2017, 15:41 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse mediabedrijven Discovery en Scripps fuseren

Het Amerikaanse mediabedrijf Discovery Communications neemt Scripps Networks Interactive over, meldt Discovery maandag. Laatste wijziging: 31 juli 2017, 16:04

Discovery, bekend van de Discovery Channel, TLC en Animal Planet, betaalt in totaal 14,6 miljard dollar voor Scripps, dat in Amerika onder meer bekend is van kookzender Food Network, Travel Channel en TVN. Aandeelhouders van de twee bedrijven moeten akkoord gaan met de overname, net als de toezichthouders.

De fusie moet leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen van 350 miljoen dollar. Bovendien hopen ze hun positie op de internationale markt te versterken. Samen zullen Discovery en Scripps jaarlijks achtduizend uur aan televisie produceren, verwacht Discovery. Daarnaast hebben ze straks de beschikking over een gecombineerd archief met zo’n 300.000 uur aan materiaal. De overname moet begin 2018 afgerond zijn.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.