training eu starters

— woensdag 24 mei 2023, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Ambtenaren van de provincie Groningen mogen geen TikTok meer downloaden op hun werktelefoon

Ambtenaren van de provincie Groningen mogen geen TikTok meer downloaden op hun werktelefoon. Op alle zakelijke toestellen, bijvoorbeeld telefoons, tablets en laptops, is het gebruik van deze app niet meer toegestaan, meldt de provincie dinsdag. Laatste wijziging: 24 mei 2023, 08:55

Daarmee volgt de provincie de lijn van het kabinet, dat eind maart op advies van inlichtingendienst AIVD rijksambtenaren ontraadde apps te gebruiken uit landen met een “offensief cyberprogramma” tegen Nederland. Het gaat volgens de AIVD om landen als China, Rusland, Noord-Korea en Iran.

Ook andere instanties en overheden lieten eerder al weten de app te weren, zoals de Belastingdienst, de Raad voor de Rechtspraak, de politie en gemeenten als Amsterdam, Eindhoven en Nijmegen. Ook voor medewerkers van de provincie Overijssel is TikTok niet meer toegestaan en de provincie Zeeland denkt na over een verbod.

TikTok is eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance. Uit angst voor spionage en beïnvloeding hebben ook andere landen het gebruik van de app aan banden gelegd, tot ongenoegen van TikTok. De app beweert dat het door geen enkele staat of overheid wordt gecontroleerd.

Bekijk meer van

TikTok

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.