anner smart octo

— donderdag 14 augustus 2014, 15:54 | 0 reacties, praat mee

Als dit dan dat

Soms duurt het even voor je het nut van een bepaald idee inziet. IFTTT (kort voor If This, Then That) is zo’n idee.

Je kunt met IFTTT op creatieve en soms overwachte wijze koppelingen maken tussen (internet)diensten, op basis van het simpele concept: als dit gebeurt, doe dan dat. Die koppelingen zijn mogelijk, ook als de diensten dit niet ondersteunen. Ik kocht recent geavanceerde, draadloos te schakelen LED-lampen. Met IFTTT kan ik die lampen koppelen aan mijn telefoon. Als ik thuis aankom of vertrek (de ‘if’) krijgen mijn lampen een seintje aan of uit te gaan. Er zijn inmiddels ruim 120 IFTTT-kanalen, met daarin duizenden ‘recepten’ die veel meer mogelijk maken dan enkel lampen schakelen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je een sms ontvangt als er belangrijke mail binnenkomt. Of op diverse manieren gewaarschuwd worden als een evenement nadert. Je kunt met IFTTT ook bepaalde technische handelingen vereenvoudigen: een YouTube-upload die zonder tussenkomst ook meteen op Facebook wordt gezet. De mogelijkheden zijn eindeloos. IFTTT is gratis te gebruiken.

ifttt.org

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.