— donderdag 12 februari 2015, 13:31 | 0 reacties, praat mee

Alle Al Jazeera-journalisten nu vrij

De Al Jazeera-journalisten Mohamed Fahmy en Baher Mohamed zijn vandaag door een rechtbank in Cairo op borgtocht vrijgelaten. De aanklacht tegen hen - steun aan een terroristische organisatie - blijft echt staan. Egyptenaar Baher Mohamed mocht zonder borgtocht vertrekken, Mohamed Fahmy is vrijgelaten na betaling van een kwart miljoen Egyptische ponden, omgerekend bijna 29 duizend euro. Beide journalisten zaten ruim 400 dagen vast in een wereldwijd bekritiseerde rechtszaak. Collega-journalist Peter Greste uit Australië kwam vorige week vrij. De Egyptische hogere rechter die de zaak tegen de journalisten moest beoordelen, heeft de originele rechtszaak als broddelwerk beoordeeld. De zaak moet daarom over. Een woordvoerder van Al Jazeera noemt de vrijlating een stap in de juiste richting, maar noemt het belangrijk dat de hele aanklacht verdwijnt. Ook Amnesty International roept op tot een einde aan de 'farce' die het proces inmiddels is. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.