— woensdag 13 mei 2015, 08:32 | 0 reacties, praat mee

‘Al Jazeera steunde Moslimbroederschap’

Mohamed Fahmy, de in Egypte veroordeelde journalist van nieuwsorganisatie Al Jazeera, eist 100 miljoen dollar van het tv-station wegens nalatigheid. Ook beschuldigt Fahmy de Egyptische tak van Al Jazeera van het jarenlang faciliteren van de Moslimbroederschap, meldt de Volkskrant. Fahmy werd vorig jaar met twee andere Al Jazeera-journalisten veroordeeld tot 10 jaar celstraf wegens een 'pro-Moslimbroederschap'-verslag van de protesten in Egypte. De drie journalisten zouden volgens de autoriteiten leugens hebben verspreid en waren niet in het bezit van de juiste accreditaties.

Volgens de advocaten van Fahmy zou Al Jazeera jarenlang de Moslimbroederschap in Egypte hebben gesteund, zowel met geld als met spullen. De Egyptische tak van Al Jazeera is door de nieuwe autoriteiten van het scherm gehaald.

Fahmy is in afwachting van een nieuw proces, vanwege twijfels over de bewijslast. Ook heeft hij de Canadese nationaliteit aangevraagd. Volgens zijn advocaten maakt hij dan mogelijk meer kans op een eerlijk proces. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

Al Jazeera

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.