PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 12 december 2019, 14:54 | 0 reacties, praat mee

Agente die misstanden aan NRC meldde opgepakt

ANP

Twee politieagenten van de eenheid Noord-Holland zijn opgepakt op verdenking van het lekken van vertrouwelijke politiegegevens. Dat bericht NRC, de krant waaraan materiaal over misstanden bij het Haagse politiebureau Hoefkade gelekt werd. Laatste wijziging: 12 december 2019, 14:58

Een van de aangehouden agenten is hoofdagente en klokkenluider inzake de misstanden bij bureau Hoefkade. Ze deed in september aangifte van seksuele aanranding door de teamleider politiebureau Haarlemmermeer. Dat onderzoek loopt nog.

Een collega-agent die de vrouw steunde is ook gearresteerd. NRC meldt dat de hoofdagente wordt verdacht van “schending van het ambtsgeheim, valsheid in geschrifte, het doen van valse aangifte, meineed en computervredebreuk”. Dat de twee in contact stonden met NRC kwam boven tafel door het onderzoek naar de aangifte van aanranding.

De melding over de misstanden leidde deze maand tot disciplinaire straffen tegen vier agenten, die bij de aanhouding van een arrestant buitenproportioneel geweld hadden gebruikt.

Bekijk meer van

NRC Klokkenluiden

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.