— donderdag 12 december 2019, 14:54 | 0 reacties, praat mee

Agente die misstanden aan NRC meldde opgepakt

ANP

Twee politieagenten van de eenheid Noord-Holland zijn opgepakt op verdenking van het lekken van vertrouwelijke politiegegevens. Dat bericht NRC, de krant waaraan materiaal over misstanden bij het Haagse politiebureau Hoefkade gelekt werd.

Een van de aangehouden agenten is hoofdagente en klokkenluider inzake de misstanden bij bureau Hoefkade. Ze deed in september aangifte van seksuele aanranding door de teamleider politiebureau Haarlemmermeer. Dat onderzoek loopt nog.

Een collega-agent die de vrouw steunde is ook gearresteerd. NRC meldt dat de hoofdagente wordt verdacht van “schending van het ambtsgeheim, valsheid in geschrifte, het doen van valse aangifte, meineed en computervredebreuk”. Dat de twee in contact stonden met NRC kwam boven tafel door het onderzoek naar de aangifte van aanranding.

De melding over de misstanden leidde deze maand tot disciplinaire straffen tegen vier agenten, die bij de aanhouding van een arrestant buitenproportioneel geweld hadden gebruikt.

Bekijk meer van

NRC Klokkenluiden

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.