— maandag 24 oktober 2011, 09:24

AFP claimt scoop Gadaffi-foto

Persbureau Agence France-Presse (AFP) claimt de eerste te zijn geweest die een foto van de dode Gadaffi heeft verspreid. AFP-fotograaf Philippe Desmazes was in Sirte en maakte een foto-van-een-foto op een mobieltje. Hij verstuurde die foto minuten later naar AFP. "Ik zag wat rebellen rond een telefoon. Ik had mazzel, want ik was de enige die ze had gezien. De eigenaar liet me de foto zien." Desmazes zegt dat het lastig was om een foto van het scherm te maken, maar dat de rebellen schaduw op het scherm hielpen werpen. De foto van een bebloede en later dode Gadaffi heeft de nodige ophef veroorzaakt, omdat media over elkaar heen buitelden om de beelden te brengen. Veel kranten openden met de foto van het mobieltje of beelden van het lijk. Inmiddels claimen meerdere rebellen dat zij het fatale schot hebben gelost, maar NOS-correspondent Lex Runderkamp stelt dat we die verhalen met een korrel zout moeten nemen.

Bekijk meer van

AFP

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.