— maandag 20 februari 2012, 16:11 | 0 reacties, praat mee

AFP woedend op Griekse politie

De Griekse politie heeft zonder toestemming foto's van persbureau Agence France-Presse (AFP) gebruikt en op haar site geplaatst. Tot grote woede van het persbureau. AFP is bang dat de fotografen daarmee in gevaar worden gebracht. De politie heeft foto's gebruikt om op die manier ooggetuigen te vinden van de gewelddadige protesten op 12 februari op het Syntagmaplein in Athene. Tijdens die rellen werden gebouwen in brand gestoken en winkels geplunderd. De politie heeft voldoende andere manieren om onderzoek te doen, zo stelt persorganisatie Reporters sans Frontières in een reactie. "Fotografen zijn geen verlengstukken van de politie." De foto's zijn inmiddels van de site van de Griekse politie weggehaald. Meer bij Ekathimerini

Bekijk meer van

AFP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.