— maandag 4 januari 2021, 08:27 | 0 reacties, praat mee

Afghaanse radiojournalist doodgeschoten in hinderlaag

Rook boven Feroz Koh na een eerdere aanslag in oktober 2020 - © AFP

Op nieuwjaarsdag is een Afghaanse radiojournalist doodgeschoten in de Afghaanse provincie Ghor. In de afgelopen twee maanden zijn al vijf journalisten gedood in Afghanistan, meldt Al-Jazeera.

Bismellah Adel Aimaq, hoofdredacteur van het radiostation Sada-e-Ghor (Voice of Ghor), werd vrijdag vermoord toen hij onderweg was naar Firoz Koh, de hoofdstad van Ghor. Hij werd onder vuur genomen bij een hinderlaag. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de moord opgeëist.

De moord op Aimaq lijkt op andere moorden die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden, waarbij prominente Afghanen in een hinderlaag zijn gelokt door schutters of zijn gedood bij bomaanslagen. Zo werd vorige maand de Afghaanse journalist Rahmatullah Nekzad vermoord in de oostelijke stad Ghazni. Volgens berichten werd hij op weg naar een moskee in de buurt van zijn huis doodgeschoten door onbekende aanvallers.

En in november vorig jaar kwam Radio Liberty-verslaggever Aliyas Dayee om het leven bij een autobom in de zuidelijke stad Lashkar Gah. Meer bij Al-Jazeera

Bekijk meer van

Afghanistan

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.