— donderdag 20 maart 2008, 09:01

Advocaten kosten NOVA ton per jaar

Steeds vaker krijgt NOVA te maken met (de dreiging van) juridische procedures, waarop gereageerd moet worden door het inschakelen van een eigen advocaat. Hoofdredacteur Carel Kuyl van NOVA: "Zo hadden we tot vorig jaar ook nog een slepende zaak met Klaas Hummel, zakenpartner van de vermoorde Willem Endstra. Al die zaken kosten ons vele tienduizenden euro's, ongeveer een ton per jaar. Dat is een aanslag, hoor. In principe moet het uit het redactiebudget worden betaald. En van een ton kunnen we hele leuke dingen doen. Dat zijn twee arbeidsplaatsen." (...) En heeft dat al geleid tot zelfcensuur, waarbij NOVA een onderwerp laat liggen om nog meer procedures te ontlopen? 'Nee', zegt Kuyl. "Het mag ook nooit leiden tot bange journalistiek. Maar veel meer dan een ton moet het niet worden." Bron: Volkskrant

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.