e learning nvj

— woensdag 19 maart 2014, 11:06

Advocaat Füsun Erdogan in beroep

De advocaat van de Turks-Nederlandse journaliste Füsun Erdogan gaat in beroep nu haar verzoek tot vrijlating dinsdag werd afgewezen door het hooggerechtshof in Istanbul. Erdogan werd in november vorig jaar veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Er was hoop dat ze vrij zou komen na de vrijlating vorige week van journalisten in de Ergenekon-zaak. Advocaat Ali Sensoy reageerde teleurgesteld op het besluit om Erdogan vast te laten zitten. "Het is moreel onjuist. Ergenekon-verdachten als de oud-commandant van de Turkse strijdkrachten Ilker Basbug worden op vergelijkbare gronden wel vrijgelaten, maar Füsun Erdogan niet. Dat is rechteloosheid. Volgende week spannen we een beroep aan bij het Constitutioneel Hof." De zoon van Füsun Erdogan, Aktas Erdogan, ging vorige week drie dagen in hongerstaking om aandacht te vragen voor de zaak van zijn moeder. Meer bij ANP via NU.nl Laatste wijziging: 20 maart 2014, 10:35

Bekijk meer van

Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.