word studentlid

— dinsdag 20 februari 2024, 16:22 | 0 reacties, praat mee

Adobe introduceert AI-assistent voor interpreteren van pdf-documenten

Adobe introduceert AI-assistent voor interpreteren van pdf-documenten
Een poging met een Amerikaanse juridische uitspraak van drie kunstenaars versus AI-bouwers Midjourney en Stable Diffusion. De AI-assistent geeft een aardige samenvatting en geeft hints voor vervolgvragen. Zelf lezen en begrijpen blijft belangrijk. | Villamedia

Adobe heeft een AI-assistent geïntegreerd in pdf-lezer Adobe Acrobat. Voorlopig alleen in de Engelstalige versie, schrijft het softwarebedrijf. De AI-assistent kan bij het openen van een pdf-bestand vragen en antwoorden geven over de inhoud ervan. Het betreft voorlopig een proef en wordt gefaseerd geïntroduceerd. Laatste wijziging: 20 februari 2024, 16:29

Adobe verwacht de AI-assistent de komende maanden breder uit te rollen. Het bedrijf adviseert (zoals met al hun AI) om daar niet op te vertrouwen voor medisch, juridisch of financieel advies. “Doe je eigen onafhankelijke onderzoek of zoek hulp bij een gekwalificeerd professional”, schrijft het bedrijf.

De assistent bekijkt het document en probeert op vragen de belangrijkste zinsdelen uit te lichten.

Adobe tempert voor deze eerste versie de verwachtingen flink: “Omdat de AI-assistent door generatieve AI wordt aangestuurd, en die techniek imperfect en nog in ontwikkeling is, zullen niet alle antwoorden nuttig of correct zijn. Als gevolg daarvan zal de AI-assistent niet altijd het antwoord op je vragen kunnen vinden - zelfs als die informatie wel in je document aanwezig is.”

Voor omvangrijke documenten kan het een krachtiger zoekhulp zijn, met bovenstaande in acht genomen. Wie de AI-assistent voor pdf wil uitproberen, kan dat vanaf nu in Adobe Acrobat, als die in het Engels wordt gebruikt.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.