persveilig seminar

— maandag 19 mei 2014, 17:21 | 0 reacties, praat mee

Ad van Heiningen leidt De Gelderlander

Ad van Heiningen (58) is per 1 juni 2014 de nieuwe hoofdredacteur van De Gelderlander. De afgelopen twee jaar was hij waarnemend hoofdredacteur. De selectie- en benoemingscommissie heeft hem unaniem voorgedragen voor een periode van vier jaar. Van Heiningen maakt sinds 2002 deel uit van de hoofdredactie. Door allerhande beslommeringen binnen Wegener bleef zijn definitieve benoeming lang uit. Laatste wijziging: 22 mei 2014, 18:09

Een overgrote meerderheid van de redactie stemde in met zijn benoeming. Van Heiningen wordt mede verantwoordelijk voor marketing, conform de eis van de Wegener-top. Een wijziging van het redactiestatuut maakt de combinatie van taken mogelijk. Enkele redactieleden stemden tegen het wijzigen van het statuut. Ze stemden niet tegen de persoon Van Heiningen, aldus voorzitter Ronald Spaak van de redactieraad.

Van Heiningen: “Ik ben blij dat er aan die periode van onduidelijkheid nu een einde komt, dat de procedure vlekkeloos verlopen is en dat de redactie in grote meerderheid mijn benoeming steunt. Dat geeft vertrouwen.”

In tegenstelling tot bij de Persdienst heeft de top van Wegener voor de Gelderlander niet gezocht naar een tweede kandidaat van buitenaf. Bij de Persdienst zorgde de procedure voor rumoer. De aan de kant geschoven Kees Pijnappels voelt zich gepasseerd en heeft daarom een kort geding aangespannen tegen Wegener. De uitspraak wordt deze week verwacht. Zijn opvolger, Jan ‘t Hart, is inmiddels aan het werk.

Als onderdeel van een nieuwe strategie moeten alle hoofdredacteuren bij Wegener opnieuw solliciteren. Eerst wordt in eigen huis gezocht. Bij het Eindhovens Dagblad wil de redactie graag verder met hoofdredacteur John van den Oetelaar. Bij de PZC , Brabants Dagblad en De Stentor zijn respectievelijk Paul Jansen, Ton Rooms en Alex Engbers, ook de zittende hoofdredacteuren, kandidaat. Eerder werden benoemd Johan van Uffelen (BN/De Stem) en Martha Riemsma (Twentsche Courant/Tubantia). 

Van Heiningen begon in 1977 bij De Gelderlander als leerling-verslaggever in de regio Ede-Wageningen. Hij vervulde bij deze krant diverse journalistieke en managementfuncties. Zo was hij chef van de clusterredacties in Arnhem en Nijmegen. In 2001 was hij als redactioneel projectleider nauw betrokken bij de fusie van de Arnhemse Courant, het Gelders Dagblad en De Gelderlander. Een jaar later werd hij lid van de hoofdredactie.

“Ad manifesteerde zich als een gemotiveerde en deskundige kandidaat en heeft een duidelijke visie over het pad dat we moeten bewandelen naar de ‘krant van de toekomst’,” aldus de commissie in een persverklaring.

Bekijk meer van

Wegener De Gelderlander

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.