— maandag 24 april 2017, 11:25 | 0 reacties, praat mee

AD raakt abonnees kwijt door aannemen treitervlogger

Het AD krijgt hoon en lof over zich heen vanwege de samenwerking met voormalig 'treitervlogger' Ismail Ilgun. Het nieuws dat hij voor het AD filmpjes gaat maken over achterbuurten leidde tot veel reacties. En de krant krijgt zelfs tientallen opzeggingen.

Geconfronteerd met het verwijt dat het aannemen van de “treitervlogger” een publiciteitsstunt zou zijn, gaf de hoofdredacteur Hans Nijenhuis in de uitzending van het NPO Radio 1-programma Dit is de dag aan dat er inmiddels zeventig opzeggingen zijn van abonnees. “Dat vinden wij niet leuk.”

Hoofdredacteur Hans Nijenhuis verdedigde de aanstelling van Ilgun vrijdagochtend al in een hoofdredactioneel commentaar in zijn krant, waarin hij schrijft dat hij iemand die zijn carrière met een misstap begon een tweede kans gunt. Ilgün kwam negatief in het nieuws door zijn vlogs over de Zaanse wijk Poelenburg. Daar zitten ook video’s tussen waarin jongeren anderen lastigvallen en bedreigen. Het leidde tot de arrestatie van Ilgün wegens opruiing. Meer bij AD / NOS / Joop / De Limburger / de Volkskrant

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.