training eu starters

— maandag 21 september 2009, 08:51 | 1 reactie, praat mee

Google: weinig kans voor betaalde nieuwssites

Geld vragen voor toegang tot krantensites heeft volgens Google-topman Eric Schmidt weinig kans van slagen. Nieuws is op internet in overvloed gratis beschikbaar, merkte Schmidt op tegenover een groep Britse omroepmedewerkers. Mensen zijn daarom niet snel bereid om er voor te betalen, denkt hij. Schmidt reageert daarmee op plannen van Rupert Murdoch, eigenaar van News Corp. Die onthulde in augustus plannen om geld te gaan vragen voor de toegang tot de websites van die kranten. Volgens Schmidt is het alleen voor gespecialiseerde media die een nichemarkt bedienen mogelijk om abonnementsgeld te heffen. Meer bij NUzakelijk Laatste wijziging: 21 september 2009, 11:22

Bekijk meer van

Google

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Nikki, 21 september 2009, 13:33

Lezers zijn inderdaad niet bereid om voor actueel nieuws te betalen omdat ze dit overal gratis kunnen vinden (Metro, Spits, radio, tv, teletekst, internet). Tegen betaling aanbieden van journalistieke producties op internet is alleen interessant als deze bestaan uit archiefmateriaal of op maat gemaakte ‘interactieve’ items voor specifieke doelgroepen. Daarbij vind ik zelf nog altijd een meerwaarde in magazines en tabloids, handig meeneemformaat en ideaal om te lezen voor momenten wanneer je geen tv/pc/radio ter beschikking hebt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.