— woensdag 1 april 2015, 10:27 | 0 reacties, praat mee

AD moet rectificeren

De regionale uitgave van AD Utrecht moet een rectificatie plaatsen, zo heeft de rechter bepaald. Op 6, 7 en 8 maart schreef de krant over twee aanbestedingsprojecten binnen de gemeente Bunnik die aan projectontwikkelaar Zondag in Tiel zijn toegekend. Volgens het AD kreeg de aannemer de opdrachten dankzij voorkennis.

Zondag stapte naar de rechter. Hij noemt de publicaties onrechtmatig en eist een rectificatie. Hij ondervindt reputatieschade en de krant heeft geen hoor- en wederhoor toegepast. De rechter is het daar grotendeels mee eens. Enkele feiten in de publicatie kloppen niet of worden deels onjuist weergegeven. De handelswijze van de gemeente Bunnik bij de aanbesteding is niet volledig in overeenstemming geweest met de gangbare beginselen van aanbestedingsrecht. De conclusie dat Zondag met voorkennis zou hebben deelgenomen aan de aanbestedingswedstrijd kan echter niet getrokken worden. Het AD moet zowel in print als online rectificeren op straffe van een dwangsom van 5.000 euro per dag tot maximaal 100.000 euro. Meer bij IE-forum

Bekijk meer van

AD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.